Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση: Υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (κάρτες)

Πολιτική

Στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis με το 45% των ψηφοφόρων να λένε «ναι» σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις πρώτες κάλπες.

Σύμφωνα με την έρευνα το 49% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 47% επιθυμεί τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. 

Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση, τότε το 52% συμφωνεί με την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ το 45% λέει να πάμε σε δεύτερη Κυριακή.

karta
karta

Ακρίβεια και ενεργειακό απασχολούν τους πολίτες

Στο ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, τα δύο που κυριαρχούν είναι η ακρίβεια- επάρκεια εισοδήματος με ποσοστό 96%, αλλά και το ενεργειακό με το ποσοστό να φτάνει το 95%.

Στη συνέχεια ακολουθούν τα ζητήματα της δημόσιας Παιδείας, της καθημερινότητας, του πολέμου στην Ουκρανία, της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ ποσοστό μόλις 66% συγκεντρώνει το θέμα των υποκλοπών.

karta

Οι πολίτες τάσσονται κατά της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία

Οπως προκύπτει από την έρευνα της Metron Analysis οι Έλληνες τάσσονται κατά της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία με ποσοστό 71% και μόλις το 16% είναι υπέρ.

karta

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, πιστεύω στα θαύματα - Θέλω δύο θητείες ως πρωθυπουργός

Στο πολιτικό του πλάνο, τις ευρωεκλογές, τον Δημήτρη Παπανώτα και τη θρησκεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον Αντών...

Τα μηνύματα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο πήχης του 33% και οι «γιαλαντζί πατριώτες»

Πιο συγκεκριμένος ως προς τον εκλογικό πήχη για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές έγινε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, δια...

Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την Εκκλησία ήταν, είναι και παραμένει στενή

Η θεσμική συνεργασία του κράτους με την Εκκλησία είναι στενή, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον...

Φόρτωση άρθρων...