Στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis με το 45% των ψηφοφόρων να λένε «ναι» σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις πρώτες κάλπες.

Σύμφωνα με την έρευνα το 49% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 47% επιθυμεί τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. 

Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση, τότε το 52% συμφωνεί με την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ το 45% λέει να πάμε σε δεύτερη Κυριακή.

Ακρίβεια και ενεργειακό απασχολούν τους πολίτες

Στο ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, τα δύο που κυριαρχούν είναι η ακρίβεια- επάρκεια εισοδήματος με ποσοστό 96%, αλλά και το ενεργειακό με το ποσοστό να φτάνει το 95%.

Στη συνέχεια ακολουθούν τα ζητήματα της δημόσιας Παιδείας, της καθημερινότητας, του πολέμου στην Ουκρανία, της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ ποσοστό μόλις 66% συγκεντρώνει το θέμα των υποκλοπών.

Οι πολίτες τάσσονται κατά της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία

Οπως προκύπτει από την έρευνα της Metron Analysis οι Έλληνες τάσσονται κατά της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία με ποσοστό 71% και μόλις το 16% είναι υπέρ.