Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Δυο ακόμα δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη ΝΔ να διευρύνει το προβάδισμά της (κάρτες)

Πολιτική

Η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,7 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να λαμβάνει το 32,8% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1. Τρίτο σε πρόθεση ψήφων είναι το ΠΑΣΟΚ με 11,4% με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει το 5,4% την Ελληνική Λύση το 4,1 και το ΜεΡΑ25 το 2,8%.

ant

Οι Έλληνες εξέφρασαν τη γνώμη τους και για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το 52,1 % να την αξιολογεί θετικά. 

ant1

Με μια διαφορά, 11,1% ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κέρδισε τις εντυπώσεις έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

ant1

Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 48,6% με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη με 35,8%. Τρίτος στη σειρά δημοφιλίας είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 35,3% με μία διαφορά 0.5 μονάδων πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 7,7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 7,7 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

alpha

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι 22,9% που είναι το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των περισσότερων πολιτών για την πρωθυπουργία, καθώς στο αντίστοιχο ερώτημα λαμβάνει ποσοστό 29%, έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. «Ανάμεσά» τους, πάντως, βρίσκεται ο «Κανένας» με 27%.

alpha

Τέλος, σε ερώτηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 23% ότι τους έπεισε αρκετά και 5% πολύ, ενώ καθόλου λέει το 44% και λίγο το 15%. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 19%, 4%, 44% και 17%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...