Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Δύο χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά

Πολιτική

Πριν δυο χρόνια συγκλόνισε το πανελλήνιο ο θάνατος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, που έδωσε μάχη με τον καρκίνο.

«Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 3 η ώρα θα μαζευτούμε στο Ά Νεκροταφείο φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες της, να πούμε ένα ακόμα αντίο στην πολυαγαπημένη μας Φώφη» έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου του 2021 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από γενναία μάχη που έδινε για χρόνια με τον καρκίνο. Η υγεία της είχε επιδεινωθεί αρκετά με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στις 11 Οκτωβρίου και λίγες μέρες μετά να φύγει από τη ζωή.

Η πολιτικός διαγνώστηκε με καρκίνο το 2018, μίλησε "ανοιχτά" για τη μάχη που έδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι προς τιμήν της η κυβέρνηση εγκαινίασε πέρυσι το Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά.

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 1,3 εκατομμύρια γυναίκες, ηλικίας 50 - 69 ετών και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος πρόληψης και δημόσιας υγείας «Σπύρος Δοξιάδης». Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 50.476.400 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 31/3/2023. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διενέργεια δωρεάν μαστογραφίας και εφόσον χρειάζεται ιατρικής εξέτασης και υπεροχογραφήματος, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» στις γυναίκες 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα, σε συζήτηση που είχε με γυναίκες στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες Eθνικές Eκλογές

Επίθεση στον Πρωθυπουργό και στις κυβερνητικές πολιτικές εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Νέα Δημοκρατία πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη και αυτό που το...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις, αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 33%

«Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις αν δεν πιάσουμε το 33%», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο που έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτά...

Φόρτωση άρθρων...