Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Πολιτική

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της κάλπης των εκλογών 2023, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ετοιμάζονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ψηφίσει στις 12:00 στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o δημοτικό σχολείο Αθηνών (Μηλιαράκη 57-59 & Κουρτίδου).

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30 το πρωί, στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς. Το απόγευμα της Κυριακής, θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο του στον 3ο όροφο της Πειραιώς. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι υποψήφιος στον δυτικό τομέα της Αθήνας, στον Έβρο, και στην Α' Θεσσαλονίκης

Στις 9:30, θα ψηφίσει στην Κυψέλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών. Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα, Σέρρες και Α' Πειραιά.

Στη γενέτειρά του, στο Ηράκλειο Κρήτης θα ψηφίσει  στις 9:45  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431). Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο, τον Νότιο Τομέα και την Α' Θεσσαλονίκης.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας). Αυτήν την ώρα, συναντάται με τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΚΚΕ σε μεζεδοπωλείο της Καλογρέζας. Ο ίδιος έχει επιλέξει ως εκλογικές του περιφέρειες τον Βόρειο Τομέας Αθηνών, Α’ Θεσσαλονίκης και Φθιώτιδα.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 9.30, στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 στο Πέραμα (εκλογικά τμήματα από 436 έως 439). Ο Γιάνης Βαρουφάκης, είναι υποψήφιος στην Β' Πειραιά, Α' Αθήνας και Πάτρα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα ψηφίσει στις 11:30 π.μ.  στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου - Κορδελιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Σε περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί

Περίπου τρεις εβδομάδες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τα κόμματα βρίσκονται σε θέσεις μάχης. Σφοδρά πυρά ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς πλησιάζουμε προ...

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: «Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού» (Photos)

Στα Γρεβενά περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Κατ' αρχάς,...

Φόρτωση άρθρων...