Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η ΕΔΕΚΑΠ «αδειάζει» τον Παπανδρέου

Παρασκήνιο
Tags: ΕΔΕΚΑΠ

Σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Πέμπτης, η ΕΔΕΚΑΠ «άδειασε» τον Γ. Παπανδρέου σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, η Επιτροπή - όπου την πλειοψηφία διαθέτει σημειωτέον ο πρώην πρωθυπουργός - επισημαίνει ότι εξετάζει όλα τα θέματα για μη τήρηση των οδηγιών της (υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τις καταγγελίες) και προσθέτει με νόημα πως «δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε στείλει επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ ζητώντας να διερευνηθούν οι καταγγελίες για παρατυπίες, αλλά μετά τον σάλο αναγκάστηκε σε  αναδίπλωση λέγοντας ότι δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα, δεν καταγγέλλει και δεν μιλά για νοθείες.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ

Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζει ήδη από το βράδυ της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ' όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμόδιο όργανο ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο  Πρόεδρος

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Φόρτωση άρθρων...