Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Όλος ο θίασος επί σκηνής - Θέατρο του παραλόγου στην Κουμουνδούρου

Πολιτική
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Συνθήκες ακραίας πόλωσης, αιχμές και βολές συνθέτουν το θέατρο του παραλόγου που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του "Le Théâtre de l'Absurde" είναι η γλωσσική ασυναρτησία (τα λόγια και οι πράξεις δε συνδέονται λογικά) και η παρωδία καθιερωμένων αξιών, κάτι που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με όλον τον θίασο επί σκηνής, ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί και οι λασπομαχίες δίνουν και παίρνουν, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της επαναληπτικής -και καθοριστικής – κάλπης την ερχόμενη Κυριακή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Την αρχή από χθες το βράδυ έκανε ο Στέφανος Τζουμάκας, που όταν ρωτήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε: «Εγώ δεν ασχολούμαι με το άτομο αυτό» και τον χαρακτήρισε «φυτεμένο από μια χούφτα ολιγαρχών»

«Το σύστημα της διαπλοκής και των ολιγαρχών της χώρας στηρίζει Κασσελάκη με στόχο την ήττα, τη διάσπαση και τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια χούφτα ολιγαρχών προμοτάρει τον Κασσελάκη για να εκπληρώσει αυτό τον σκοπό. Υπάρχουν δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν τη διάλυση για να δημιουργηθεί νέο κόμμα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο μεγάλης παρακμής και υποβάθμισης της πολιτικής. Δεν υπάρχει κατάλληλος για να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε στη συνέχεια.

Σχετικά με τα σενάρια διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του ή της νέου προέδρου, τόνισε πως αυτό είναι «όχι επιθυμία όλων μας, αλλά επιδίωξη κάποιων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Τη σκυτάλη πήρε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος δήλωσε πως: «Παρακολούθησα όλους τους υποψηφίους, έκρινα ότι αυτά που έλεγε ο κ.Κασσελάκης απηχούσαν στις δικές μου θέσεις. Με έπεισε ότι φαίνεται κάτι καινούργιο κι ας φαίνεται κάτι επιφανειακό».

Ακολούθησε ο ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ως «φωτεινό χαμόγελο, σκοτεινή προσωπικότητα».

Ενώ, αργότερα, εμφανίστηκε και ο Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να να μην μιλάει μέσω τρίτων και να πάρει ο ίδιος δημόσια θέση έως την Κυριακή, που διεξάγεται ο β' γύρος των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, σε νέα της ανάρτηση απάντησε στις αιτιάσεις που δέχθηκε περί «κωλοτούμπας», μετά την ανακοίνωσή της ότι μετατοπίζει τη στήριξή της από την Έφη Αχτσιόγλου στον Στέφανο Κασσελάκη με αποτέλεσμα να δεχθεί κριτική.

Όπως εξηγεί στην ανάρτηση της, ο λόγος για τον οποίο στηρίζει τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στο ότι τον θεωρεί πιο ικανό και δυναμικό για να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τομέας που απασχολεί ιδιαιτέρως την κυρία Ακρίτα.

Στην ίδια ανάρτηση αφήνει αιχμές λέγοντας ότι από τον Ιούλιο, όταν και είχε δηλώσει την στήριξη της στην Έφη Αχτσιογλου, πέρασαν «δυο μήνες που είδα κι άκουσα πολλά». Πάντως, η κυρία Ακρίτα, αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται η υποψήφια για την κούρσα ηγεσίας λέγοντας: «Καταδικάζω τις προβοκατόρικες πρακτικές εναντίον της Εφης. Όποιος διαθέτει sms να το βγάλει, αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχάλης Κατρίνης:  Οι ευθύνες για την ακρίβεια και τη διάλυση της δημόσιας υγείας έχουν το όνομα και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη

Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και το προσωπικό στοίχημα που έθεσε ο κ Μητσοτάκης για την κάλπη της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ...

Σ. Ζαχαράκη: Μάχη κατά της ιδρυματοποίησης των παιδιών - Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης

Ως πρώτη προτεραιότητα έχουν τεθεί τα δικαιώματα του παιδιού, το θέμα των υιοθεσιών και αναδοχών από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και τα στελέχη τ...

Φόρτωση άρθρων...