Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πού θα κριθεί η «μάχη» Κασσελάκη-Αχτσιόγλου την επόμενη Κυριακή

Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών Εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. 

Το προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη είναι πλέον ξεκάθαρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών Εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τώρα και στο εξής αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το τι θα πράξουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παππάς αναφορικά με τις συμμαχίες και τα στρατόπεδα ενόψει της επόμενης Κυριακής και του δεύτερου γύρου ανάμεσα σε Κασσελάκη – Αχτσιόγλου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δηλώσεις τους έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει να συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του κ. Κασσελάκη υποστηρίζοντας μάλιστα πως «η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχει διεισδύσει έναντι στην ουσία της πολιτικής».

Αναφορικά με τον Νίκο Παππά, από πλευράς του στις πρώτες του δηλώσεις είπε μεταξύ άλλων: «Η παράταξη μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία» σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «όλοι οι συνυποψήφιοι έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή».

Πάντως, αναμένεται εβδομάδα ζυμώσεων και παρασκηνίου, καθώς η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης πιθανόν να ενισχύσουν τις συμμαχίες τους αλλά και να κερδίσουν νέες, προκείμενου να εξασφαλίσουν τα αποτελέσματα την ερχόμενη Κυριακή.

Πρώτος με 45,04% ο Κασσελάκης – Δεύτερη η Αχτσιόγλου με 36,21%

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δρόσο, ψήφισαν 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 98,32% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή σε 528 εκλογικά τμήματα από τα 537 εκλογικά τμήματα το αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Έφη Αχτσιόγλου 36,21% και 51.780 ψήφους
  • Στέφανος Κασσελάκης 45,04% και 64.411 ψήφους
  • Νίκος Παππάς 8,7% και 12.441 ψήφους
  • Στέφανος Τζουμάκας 1,29% και 1.845 ψήφους
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,78% και 12.537 ψήφους 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία: Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας» δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογά...

Στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνέχισε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου, την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη,...

Φόρτωση άρθρων...