Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Εξεταστική: Καταθέτουν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ - Τα «ζόρια» του ΣΥΡΙΖΑ και το κοινό μέτωπο με ΠΑΣΟΚ

Η υπόθεση των υποκλοπών μονοπωλεί σήμερα Τρίτη τον προγραμματισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου μεγάλες εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και Θόδωρος Δραβίλλας, είναι τα πρόσωπα με τα οποία θα γίνει η πρεμιέρα των καταθέσεων από τον κατάλογο των εννέα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στην τελευταία συνεδρίαση η οποία σημαδεύτηκε από την επικοινωνιακή αποχώρηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς, ο χρονισμός είναι επιβαρυμένος, καθώς στο μωσαΐκό για την υπόθεση των παρακολουθήσεων προστίθενται συνεχώς νέες ψηφίδες.

Τόσο το εξασέλιδο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας από το Βήμα της Κυριακής και αφορά στις φυσικές παρακολουθήσεις αλλά και την υποκλοπή συνομιλιών 30 πολιτικών, ανάμεσα τους δυο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, όσο και οι δημόσιες καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δίνουν, προς το παρόν εκτός περιβάλλοντος της εξεταστικής επιτροπής, άλλες διαστάσεις στο ζέον ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Γαλάζιο στέλεχος άλλωστε, υπενθύμιζε ότι στο κάδρο της υπόθεσης έχει ήδη φιλοτεχνηθεί αυτή η πτυχή με βάση τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει κατά την ακρόαση του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ρουμπάτης. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο κ. Ρουμπάτης φέρεται με την τοποθέτησή του να διαψεύδει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος από το βήμα της Βουλής, κατά την προ προ ημερησίας συζήτηση, κατηγορηματικά δήλωνε ότι επί της πρωθυπουργικής του θητείας δεν είχε γίνει καμία παρακολούθηση πολιτικού προσώπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αποδίδουν στον κ. Ρουμπάτη την παραδοχή ότι υπήρξε ακρόαση του τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα και του Σπύρου Σαγιά, πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα καθώς παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, στην υπόθεση επένδυσης του Εμίρη του Κατάρ στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση του κ. Ρουμπάτη και στο σκέλος που αφορά στην προ ημερών απόρριψη από την πλευρά του και της κρίσιμης παραμέτρου που αμφισβητείται από την αντιπολίτευση και αποτέλεσε κεντρικό στοιχείο του κατηγορητηρίου της εναντίον της κυβέρνησης: Ότι καμία επισύνδεση δεν είναι παράνομη.

Κατά την ανάγνωση της πλειοψηφίας, η συγκεκριμένη αναφορά σβήνει μια μεγάλη σκιά που επιχείρησαν να δημιουργήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τις αιχμές και τα σενάρια περί παράνομης παρακολούθησης.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι κεραίες της γαλάζιας ομάδας θα είναι σταθερά στραμμένες στην τακτική που θα ακολουθήσουν οι εκπρόσωποι από τη μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση εντός της συνεδρίασης. Άλλωστε οι πρώτοι γύροι της εξεταστικής επιτροπής έβριθαν, σύμφωνα με την καταγραφή της πλειοψηφίας, από περιστατικά που δείχνουν τον απόλυτο συντονισμό Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταγράφει χωρίς διερεύνηση καταγγελίες ΜΚΟ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών ...

Ιερώνυμος σε Πιερρακάκη: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας είχαν το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. «Η συνεργασία είναι το...

ΝΔ: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΝΔ με αφορμή τα 26 χρόνια από τον θάνατό του. «Σαν σήμερα, πριν από...

Φόρτωση άρθρων...