Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Εξεταστική: Παράταση δυο ημερών για την πρεμιέρα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πλειοψηφίας αναμένεται να βρεθούν οι παρακολουθήσεις Σαγιά και Πιτσιόρλα επί ΣΥΡΙΖΑ.

Για μεθαύριο Τετάρτη μετατέθηκε η εναρκτήρια συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του TCKE. Η απουσία βουλευτών μελών της Εξεταστικής στο εξωτερικό με αποστολή της Βουλής επέβαλε την αλλαγή του προγραμματισμού που είχε καθοριστεί στην Διάσκεψη των Προέδρων. 

Σε κλίμα τεταμένο στον απόηχο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα για την ακρόαση των εμπλεκόμενων προσώπων, νυν και πρώην, η Εξεταστική Επιτροπή καλείται να ρίξει φως στην υπό θέση που προκαλεί αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. 

Η επίκληση του απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών από τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα και από τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από την πλευρά της μειοψηφίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης και ξεπλύματος των προσωπικών πολιτικών ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να καταγγέλλει ότι με πρόσχημα το απόρρητο αρνούνται την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας με στόχο τη συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών. 

Και όλα αυτά παρά τις διαβεβαιώσεις του Κοντολέοντος ότι ο Πρωθυπουργός και το γραφείο του ουδέποτε ενημερώνονταν για τα αιτήματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, αλλά και της εισαγγελέως που εποπτεύει την ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, ότι το αίτημα για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Ανδρουλάκη έφερε τις υπογραφές έξι υπηρεσιακών στελεχών και ότι ο έλεγχος των σχετικών αιτημάτων είναι ουσιαστικός με την προσκόμιση όλων των στοιχείων που απαιτούνται για μια επισύνδεση, ειδάλλως απορρίπτονται. 

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πλειοψηφίας αναμένεται να βρεθούν οι παρακολουθήσεις Σαγιά και Πιτσιόρλα επί ΣΥΡΙΖΑ. 

Απουσία Καστανίδη

Από τις συνθέσεις με τις οποίες προσέρχονται τα κόμματα στη μάχη της εξεταστικής παρουσιάζει ενδιαφέρον η απουσία του Χάρη Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, που ήταν ο εισηγητής του κόμματος στην Ολομέλεια που συζητήθηκε η πρόταση για σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (φέρεται ότι έχει επικαλεστεί λόγους δεοντολογίας ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και στενότητας χρόνου), αλλά και του Παύλου Πολάκη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, αλλά και σε παλαιότερες εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, επιλογή που κάποιοι στην Κουμουνδούρου δεν θεωρούν τυχαία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Φόρτωση άρθρων...