Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Εξεταστική: Στη διεύρυνση της περιόδου για τις παρακολουθήσεις θα επιμείνει η ΝΔ

Πολιτική

Στη διεύρυνση της περιόδου που θα μπει στο μικροσκόπιο της εξεταστικής επιτροπής για τις επισυνδέσεις θα επιμείνει η ΝΔ, βρίσκοντας συμμάχους και στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, όπως μεταδίδουν πηγές από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Μετά τη σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κατά την προ ημερησίας συζήτηση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια θα ακολουθήσουν δύο πεδία αντιπαράθεσης και τακτικών κινήσεων στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και βέβαια στην εξεταστική επιτροπή.

Η ΝΔ πέραν των όσων θα κληθούν στην Επιτροπή μετά το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την διερεύνηση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, σκοπεύει να καλέσει και άλλα πρόσωπα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στην ΕΥΠ και κατά το παρελθόν ανοίγοντας την συζήτηση. Άλλωστε διακηρυγμένος στόχος «να εξεταστούν οι παθογένειες στην διαδικασία των παρακολουθήσεων και να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο». Άρα πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία θα υπάρξουν περισσότερες της μίας συνεδριάσεις προκειμένου να καταθέσουν όλοι.

Όσον αφορά το κύριο πεδίο αντιπαράθεσης που είναι η Εξεταστική Επιτροπή η κυβερνητική πλειοψηφία έθεσε ήδη από χθες κατά την Διάσκεψη των Προέδρων το θέμα της διεύρυνσης της περιόδου που θα εξεταστεί από το 2012 έως σήμερα. Με αυτή την θέση συντάσσονται, όπως αποκρυσταλλώθηκε κατά τη Διάσκεψη και μεταφέρεται από κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ συντάχθηκαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σπάει το μέτωπο που δημιουργήθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για περιορισμό της συζήτησης μόνο στην τελευταία τριετία και την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Επιδίωξη της ΝΔ είναι να συνταχθεί με το αίτημα διεύρυνσης και το ΠΑΣΟΚ ώστε να κατατεθεί τελικά μία πρόταση για συγκρότηση στην Ολομέλεια και να λάβει καθολική στήριξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς Τουρκοφάγοι, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο (Photos)

Στα Γιαννιτσά βρέθηκε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τον στόχο της Νέας Δ...

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: «Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού» (Photos)

Στα Γρεβενά περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Κατ' αρχάς,...

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών (Video&Photos)

Διπλό μήνυμα στα Σκόπια ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών...

Φόρτωση άρθρων...