Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων για ενέργεια

«Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δεν θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος να παγώσει, η Κυβέρνηση είναι από πάνω», διαβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι.

Ακόμα, ο υπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%.

«Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Εύρωπη είμαστε η 3η με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Σε άλλες χώρες όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, εμείς δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η επιβάρυνση στο ρεύμα θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα. Στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%», είπε ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ακόμα, ο υπουργός επεσήμανε ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες, ενώ αναφερόμενος στις παρελάσεις υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Θα έχουμε ζητήματα, αν όσα ακούστηκαν προεκλογικά στη Βόρεια Μακεδονία, ακουστούν και μετεκλογικά

«Θα θέσω στον Ερντογάν το ζήτημα για τη Μονή της Χώρας», είπε ο Πρωθυπουργός. «Ιδιωτική επίσκεψη η έλευση Ράμα, πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επί...

Δημήτρης Μάντζος: «Να ενώσουμε τον λαό στα εθνικά ζητήματα, όχι να τον διχάζουμε με επικοινωνιακά παιχνίδια»

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δ. Μάντζος υπενθύμισε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει απο...

Κ. Μητσοτάκης από Χαλκίδα: Η ΝΔ να συνεχίσει πανίσχυρη – Μπορούμε να πετύχουμε και να ξεπεράσουμε τον πήχη του 2019 και να παραμείνει η χώρα υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη

Να μην δώσουμε σε κανέναν το πάτημα για να αμφισβητήσει την πορεία προόδου της χώρας ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συγκέντρωση πολιτών στη Χαλκίδα

Φόρτωση άρθρων...