Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ενεργειακή κρίση: Η «μάχη» στις Βρυξέλλες και τα νέα μέτρα στήριξης

Πολιτική

Το νέο πακέτο μέτρων που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση για τη θωράκιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, θα διαμορφωθεί πλήρως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η Κομισιόν παρουσιάζει σήμερα ένα μάλλον τεχνικό και όχι πολιτικό νέο πακέτο των προτάσεών, σε μια προσπάθεια να συμβιβάσει τις διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΕΕ.

Οι πιο σημαντικές διαφωνίες αφορούν την πρόταση για πλαφόν στις τιμές εισαγωγής φυσικού αερίου, μια πρόταση που δεν φαίνεται πως θα συμπεριληφθεί στη λίστα της Κομισιόν, καθώς και στο πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πρόταση που χωρίζει την Ε.Ε. σε δύο στρατόπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα συνεχίσει μονομερώς την πολιτική στήριξης μέσω επιδοτήσεων, χωρίς ωστόσο να θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και τις αποφάσεις που θα λάβει για την ενεργειακή ακρίβεια.

Για το πετρέλαιο κίνησης διευκρίνισε ότι δεν αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς η κυβέρνηση δεν αντιδρά σπασμωδικά, αλλά «παρατηρεί τα φαινόμενα και στο σωστό χρόνο έχοντας αξιολογήσει τον δημοσιονομικό χώρο κάνει παρεμβάσεις με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης - Στη Σητεία η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με πλούσια συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο Φο...

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από γενναιότητα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην β...

Φόρτωση άρθρων...