Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Πολιτική

«Είμαστε απολύτως συνεπείς στο ότι έχουμε εξαγγείλει και το πακέτο μέτρων που ανακοινώσαμε χθες θα υλοποιηθεί πλήρως», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα εξειδικευθούν αύριο. «Εξετάζουμε τρόπο στήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να δίνει κίνητρα στους πολίτες, για να εξοικονομούν ενέργεια. Θέλουμε και να χαμηλώσουμε την κατανάλωση, όχι μόνο τις τιμές. Κάθε νοικοκυριό θα λάβει σημαντική στήριξη, ασχέτως κατανάλωσης» υπογράμμισε, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη. «Υπάρχει διαστροφή της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, κάτι που αποτελεί ψέμα» ξεκαθάρισε.

Για το φυσικό αέριο, είπε ότι θα υπάρξει διπλή παρέμβαση, εκεί όπου οι τιμές είναι δέκα φορές πάνω, ενώ θα υπάρχει και γενναία επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου. «Προσβλέπουμε και στις ευρωπαϊκές αποφάσεις» είπε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εισηγήθηκε πλαφόν συνολικά στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Στην Αθήνα η μέση τιμή μαζί με τον ΦΠΑ ανά κιλοβατώρα είναι 24,76, στη Μαδρίτη 31,93. Όσο μικρότερες οι τιμές του φυσικού αερίου, τόσο μικρότερη και η στήριξη η κρατική. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίζει τους πάντες, γιατί η οικονομία μας πηγαίνει καλά. Η ανάπτυξη μας εξέπληξε όλους, στηρίζεται στις εξαγωγές. Έχει υπάρξει μεταστροφή του οικονομικού μοντέλου της χώρας. Η οικονομία αναπτύσσεται γρήγορα και παράγει νέες θέσεις εργασίας. Στον τουρισμό θα ξεπεράσουμε τα 18 δισ. εσόδων, υπέρβαση που δεν ήρθε τυχαία» σχολίασε περαιτέρω.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...