Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη - Ν. Χριστοδουλίδη για τη φωτιά στη Λεμεσό - Δύο Καναντέρ στέλνει η Ελλάδα

Πολιτική

Μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε το μεσημέρι της Κυριακής στη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Άλασσα Λεμεσού στην Κύπρο, την Παρασκευή και είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη για να του εκφράσει την συμπαράσταση της Ελλάδας και τον ενημέρωσε ότι το πρωί της Δευτέρας θα σταλούν δύο πτητικά μέσα (πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ).

Η Κύπρος υπέβαλε επίσημο αίτημα για την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU. 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «η πυρκαγιά δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο από επίγεια και εναέρια μέσα.

Όλες οι υπηρεσίες, Τμήμα Δασών, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Επαρχιακές Διοικήσεις, Πολιτική 'Αμυνα, Εθνική Φρουρά στη μάχη για περιορισμό της πυρκαγιάς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυταπάρνηση που υπερβαίνει τα όρια του καθήκοντος.

Με οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ζητήθηκε ενεργοποίηση του μηχανισμού #RescEU για ενίσχυση με εναέρια μέσα και ο Υπουργός Εξωτερικών Κ. Κόμπος βρίσκεται σε επαφή με Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα για συνδρομή.

Στο σημείο της πυρκαγιάς ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Προληπτικά έχει αποφασιστεί η εκκένωση κοινοτήτων. Στόχος το συντομότερο δυνατόν, να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Παίζει πολιτικά παιχνίδια, κάνει το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του δι...

Φόρτωση άρθρων...