Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Επικοινωνία Μητσοτάκη με το νέο Πρωθυπουργό της Ρουμανίας

Πολιτική

Με τον νέο Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Νικολάε Τσιούκα, επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ρουμάνο ομόλογό του για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης των αμοιβαία επωφελών οικονομικών σχέσεων μέσω της εντατικοποίησης της συνεργασίας.

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νικολάε Τσιούκα συμφώνησαν να συσφίξουν τη διμερή συνεργασία στα ευρωπαϊκά ζητήματα για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Ο Νικόλαε Τσιούκα απηύθυνε πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Ρουμανία. Ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική στο σύστημα των Βαλκανίων

Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και την ευρω-ατλαντική στρατηγική για το σύστημα των Βαλκανίων, αλλά από τη στιγμή που η στρατηγική αυτή γίνεται αποδεκτή κ...

Φόρτωση άρθρων...