Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Επιμένει στις πολιτικές του φαιδρότητες ο Φίλης

Πολιτική

«Δημοκρατική παρέμβαση χαρακτήρισε τις κυβερνητικές αντιδράσεις κατά της διαδήλωσης με κεντρικό μήνυμα «Παραιτηθείτε», ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως οι αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών στην διαδήλωση, βοήθησε «να αποκαλυφθούν όσοι δοκίμασαν να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο «έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να ασκείται πολιτική με hastag».

«Μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον Σεπτέμβριο νέα λαϊκή εντολή με βάση τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης και των οδυνηρών συμβιβασμών του Ιουλίου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Παιδείας.

O Νίκος Φίλης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «στοχοποιεί» την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επιλέγοντας την τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων, δηλαδή, με τον διασυρμό και την ηθική εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου».

Ως προς της αλλαγές στον εκλογικό νόμο, τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, ως πάγιο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»

Μιλώντας σε αγρότες στην Άρνισσα της Πέλλας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στον «αρνητικό απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτ...

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Φόρτωση άρθρων...