Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Καλλιθέας

Παρασκήνιο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία σε Δήμους της Αττικής, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης συνοδευόμενος από το Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Γαϊτάνη, τους βουλευτές του Νοτίου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Διονύση Χατζηδάκη, Άννα Καραμανλή, Γιάννη Καλλιάνο, Βασίλη Σπανάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Νοτίου Τομέα Μίλτο Μπαντή και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Καλλιθέας Σταύρο Ζάκα βρέθηκαν στον Δήμο Καλλιθέας.
 
Η επίσκεψη ξεκίνησε από την Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, η οποία λειτουργεί εδώ και 95 χρόνια και αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρότυπο σχολικό συγκρότημα, με πρότυπες εργαστηριακές εγκαταστάσεις και σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, Συμπεριλαμβάνει 4 ΕΠΑΛ, ένα ΙΙΕΚ και ένα ΚΕΔΙΒΙΜ, ενώ οι σπουδαστές, οι οποίοι διδάσκονται σε πραγματικές συνθήκες βιομηχανίας, έχουν άμεση απορρόφηση σε θέσεις εργασίας.

nd_kallithea

Ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Γούλας και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Γεώργιος Κοτονιάς τόνισαν την ανάγκη στενής συνεργασίας και διασύνδεσης με όλους τους φορείς, την ενίσχυση του δυναμικού, της τεχνογνωσίας και της κατάρτισης ενώ, παράλληλα, σημείωσαν τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση στην κατεύθυνση της προώθησης της χρησιμότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορών ΝΔ Σίμος Ψωμιάδης και η Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Αναστασία Σαρχόσογλου.
 
Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της ΠΕ και τα στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, με τον ίδιο να σημειώνει πως η Κυβέρνηση έδωσε χρηματοδοτικά εργαλεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προσέφερε τις δυνατότητες για πραγματική ανάπτυξη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη γραμμής σταθερής τροχιάς προς την Καλλιθέας και το ΚΠΙΣΝ αλλά και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου της Καλλιθέας.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών θεμάτων και θεμάτων Δημοτικής Κατάστασης Βαγγέλης  Μπαρμπάκος, και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δημήτρης Παπαθανάσης.

nd_kallithea

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στην Καλλιθέα (ΚΠΑ), όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.
 
Το ΚΠΑ απασχολεί 39 υπαλλήλους και εργασιακούς συμβούλους και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ. Σπουδαία είναι η δουλειά που γίνεται στο επίπεδο της εύρεσης εργασίας, τόσο μέσω της εξεύρεσης πιθανών εργοδοτών, αλλά και μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών προς όσους αναζητούν εργασία ώστε να γίνεται η κατάλληλη διασύνδεση.
 
Είναι γεγονός, πως χάρη στα προγράμματα του ΟΑΕΔ και τις πολιτικές της Κυβέρνησης, όπως το σύστημα του «πρώτου ενσήμου» χιλιάδες άνεργοι έχουν καταφέρει να απορροφηθούν σε θέσεις εργασίας ανάλογες των προσόντων τους με αποτέλεσμα να έχουμε κατακόρυφη μείωση της ανεργίας και ειδικά στις νεότερες ηλικίες για πρώτη φορά μετά από χρόνια.
 
Κατόπιν τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, όπου παρόντες ήταν η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για ζητήματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γραμματέας Ατόμων με αναπηρία ΝΔ Κώστας Λολίτσας.

nd_kallithea

Η Διοικήτρια και Πρόεδρος ΔΣ του Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Σοφία Χαμονικολάου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τυφλών Νίκος Γιαλούρης και ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Δημήτρης Σηφάκης ξενάγησαν τα στελέχη του κόμματος στις εγκαταστάσεις του κέντρου, το οποίο παρέχει προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, εκπαίδευσης αλλά και ένταξης στην εργασία σε άτομα με οπτική αναπηρία, όπως εκπαίδευση τηλεφωνητών με πρακτική άσκηση στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΑΤ, ενώ διαθέτει στούντιο για ραδιοφωνική παραγωγή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση στην εργασία και τη δημιουργία ευκαιριών, ενώ αναφέρθηκαν και στην προώθηση δράσεων για τη διευκόλυνση των ατόμων με οπτική αναπηρία στην καθημερινότητα, στην κυκλοφορία, στις τέχνες και τον πολιτισμό.
 
Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν και το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, όπου ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Φίλιππο Κατσούλη για την καθημερινότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών με οπτική αναπηρία και των εκπαιδευτικών που του τους υποστηρίζουν.
 
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια σύντομη συνάντηση του Γραμματέα με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ στην Καλλιθέα.
 
Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Σπύρος Σταθούλης, η πολιτεύτρια του Νοτίου Τομέα Θεοδώρα Πάλλη, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Καψάνη Θεοδώρα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Καλαμπαλίκης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γεώργιος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος της 3ης Κοινότητας Δημήτριος Δεληασλανίδης, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ Απόστολος Γούτας και ο Νικόλαος Πανουσόπουλος Γραμματέας ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ Καλλιθέας.

nd_kallithea

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να βρεθούμε στην Καλλιθέα, πραγματοποιώντας μια σειρά ξεχωριστών συναντήσεων που αποδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο αυτών των επισκέψεων. Η επίσκεψή μας στη Σιβιτανίδειο Σχολή ανέδειξε την αξία της περαιτέρω ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ένα θέμα που θέλουμε να τονίσουμε και κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου στην πορεία προς το 14ο Συνέδριο του κόμματος. Αυτή η Κυβέρνηση έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, με την ψήφιση μάλιστα ενός εμβληματικού νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση, τόσο ως προς τη δευτεροβάθμια όσο και ως προς τη μεταλυκειακή εκπαίδευση. Στόχος μας είναι η εμπέδωση αυτής της νοοτροπίας ήδη από το σχολείο, ώστε οι νέοι να γνωρίζουν πως μέσα από την επαγγελματική εκπαίδευση, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καλά αμειβόμενες δουλειές με άμεση αποκατάσταση και να αλλάξουμε τη νοοτροπία που κακώς επικρατεί ότι μόνο τα πτυχία των Πανεπιστημίων μπορούν να εξασφαλίσουν επαγγελματική σταδιοδρομία.
 
Εδώ, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του ΟΑΕΔ, του οποίου τη λειτουργία και το έργο μπορέσαμε να δούμε στην πράξη. Ο ΟΑΕΔ πλέον έχει αλλάξει πρόσωπο και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην εξεύρεση εργασίας χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
 
Σκοπός μας είναι να καταγράψουμε και να προσπαθήσουμε να λύσουμε ζητήματα σε κάθε περιοχή αναδεικνύοντας το έργο της Κυβέρνησης και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν αν δεν υπήρχε αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ κεντρικού κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Καλλιθέας αποτελεί την προμετωπίδα του παραλιακού μετώπου το οποίο μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης και, έχοντας να διαχειριστεί μια πλειάδα σημαντικών ζητημάτων, όπως η γραμμή του μετρό, έχει κάνει σπουδαίο έργο στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με την καθαριότητα και την δημιουργία χώρων πρασίνου.
 
Ο Δήμος είναι υπόδειγμα σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτό το αποδεικνύει και η υποδειγματική λειτουργία του ΚΕΑΤ. Κάτι αλλάζει, η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνουν πράξη την υπόσχεση να μη μείνει κανείς πίσω. Είμαστε υπερήφανοι για το σπουδαίο έργο που αφορά τους συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Αυτός είναι ο ρόλος μας, να σας ακούμε και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε βήμα βήμα τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

Σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ο Μητσοτάκης - Παρών και ο Καραμανλής

Σε εκδήλωση με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού» έδωσε το «παρών» σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός...

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Φόρτωση άρθρων...