Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Δε θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα ελληνικά νησιά»

Για ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε προκλητικός. «Δε θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα ελληνικά νησιά», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε πως «αν η Ελλάδα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση η Άγκυρα θα θέσει ξανά το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ». Κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την επίσκεψή του και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο καθεστώς στρατικοποίησης των νησιών.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Τουρκία, ο Ερντογάν απάντησε πως: «Είναι αδύνατο να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στις δραστηριότητες που διεξάγονται κατά παράβαση των συμφωνιών για τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Πράγματι, θέσαμε αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το επόμενο διάστημα».

«Στο θέμα αυτό, ο Υπουργός μας τους έδωσε μια προειδοποίηση. Αλλά, εάν η Ελλάδα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, φυσικά, οι προειδοποιήσεις αυτές θα περάσουν σε ένα επόμενο επίπεδο. Διότι, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντοτε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Μπορεί να μας υποχρεώσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα τα ζητήματα αυτά. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός, τους έδωσε αρχικά μια απλή προειδοποίηση "ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο να συζητήσουμε εκτενέστερα για τα θέματα αυτά". Και καλά έκανε», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Παράνομη και προκλητική η στάση της νέας ηγεσίας των Σκοπίων – Την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε

Σαφές μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να εγκαταλείψει την «προκλητική και ανιστόρητη» ρητορική έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 49ης τ...

Φόρτωση άρθρων...