Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Πιερρακάκης: Έρχεται το Freedom Pass για τους νέους 15-17 ετών που εμβολιάζονται

Πολιτική

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Freedom Pass/Data, με το οποίο οι νέοι 15-17 ετών που εμβολιάζονται θα αποκτούν δωρεάν 50Gb δεδομένων για το κινητό τους.

Αυτό είναι ένα από τα εφτά μέτρα για τους νέους που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και το οποίο παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δήλωσε ότι «το Freedom Pass/Data θα είναι διαθέσιμο από τις 11 Οκτωβρίου, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr/freedompass» και επισήμανε ότι θα έχει διάρκεια πέντε μηνών.

«Οι δικαιούχοι θα είναι οι νέοι 15 έως 17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη από τις δυο δόσεις του εμβολίου, ή τη μονή δόση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson. Είναι μια πράξη αναγνώρισης για τους νέους που ταλαιπωρήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας μάς επηρέασαν όλους, όμως περισσότερο τους νέους μας», ανέφερε ο υπουργός.

Πώς θα γίνεται η αίτηση για το Freedom Pass/Data

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη συνέχεια τόνισε ότι το Freedom Pass/Data θα έχει διάρκεια πέντε μηνών, δηλαδή θα αντιστοιχούν 10Gb δωρεάν δεδομένων για κάθε μήνα.

Η διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα απλή. «Θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass ή με αίτηση στα ΚΕΠ. Για την υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στην περίπτωση των ΚΕΠ, θα απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου» εξήγησε.

Η αίτηση για το Freedom Pass/Data θα υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. 

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS μηνυμάτων.

Το Freedom Pass/Data θα υλοποιηθεί με κρατική χρηματοδότηση και όχι με συνεισφορά των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος σε Πιερρακάκη: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας είχαν το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. «Η συνεργασία είναι το...

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Φόρτωση άρθρων...