Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Αυτές είναι οι κυβερνητικές προτάσεις για το «ψαλίδι» στους λογαριασμούς ρεύματος

«Κλείδωσαν» τα μέτρα της κυβέρνησης για να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις, έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα που «καίει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την Παρασκευή, πιθανότατα, θα εξειδικευτούν τα μέτρα από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η παρέμβαση θα αφορά οριζόντια όλες τις κατοικίες (όχι μόνο τις πρώτες κατοικίες δηλαδή) και τις επιχειρήσεις.

Είναι ειλημμένη η απόφαση για οριζόντια παρέμβαση, ανεξαρτήτως καταναλώσεων, έτσι ώστε να καλυφθούν και τα νοικοκυριά με μηνιαίες καταναλώσεις μεγαλύτερες από 300 KWh, που συνεχίζουν να παραλαμβάνουν λογαριασμούς- «φωτιά», αφού η κρατική επιδότηση δεν τα καλύπτει.

Το κόστος της αναμένεται να φτάσει στα 2,5 δισ. ευρώ και θα έχει ορίζοντα μέχρι το τέλος του έτους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στα μέτρα στήριξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται

Σε ανοδική πορεία η ΝΔ, ενώ «κλειδώνει» η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Interview για τις προσεχείς ευρωεκλογές του Ιουνίου για λογαριασμό...

Φόρτωση άρθρων...