Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Έτσι έγιναν οι παρακολουθήσεις Πιτσιόρλα – Σαγιά επί ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Πρώην κορυφαίος υπηρεσιακός παράγοντας που γνωρίζει το παρασκήνιο όλων των ερευνών της ΕΥΠ, αποκαλύπτει το σύστημα υποκλοπών επί ΣΥΡΙΖΑ, για τις υποθέσεις του Ναυαγίου της Ζακύνθου, αλλά και το νησί της Οξυάς.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», αποκάλυψε πως έγιναν οι παρακολουθήσεις σε δύο διαφορετικές φάσεις, το 2016, του Στέργιου Πιτσιόρλα:

«Από την άνοιξη του 2014 η ΕΥΠ επί ΝΔ είχε σταματήσει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις για την αμφιλεγόμενη επένδυση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου αλλά και στο νησί Οξυά με υποψήφιους άραβες επενδυτές. Οι συνακροάσεις αυτές είχαν διαρκέσει τότε μόνο δύο μήνες γιατί δεν είχε ανακαλυφθεί κάποιο αξιόλογο, αξιοποιήσιμο στοιχείο.

»Οι παρακολουθήσεις αυτές, ενός δύο στόχων και όχι πολιτικών προσώπων, είχαν ξεκινήσει νομίμως μετά από αίτημα του τότε προέδρου της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη που διεπίστωσε ότι υπήρχαν ενδείξεις παράνομων συναλλαγών. Η έρευνα για την επένδυση στο νησί των Επτανήσων είχε πραγματοποιηθεί με επίκληση ειδικού νόμου που επιτρέπει στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να εξετάζουν αγοραπωλησίες ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές. Ομως, το δεύτερο εξάμηνο του 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ οι τηλεφωνικές υποκλοπές με αιτιολογία τη διερεύνηση της ίδιας υπόθεσης ξεκίνησαν εκ νέου και επεκτάθηκαν με στόχο και τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Σαγιά που είχε αναλάβει τότε τη νομική εκπροσώπηση του άραβα επενδυτή.

»Και έτσι άρχισαν να υποκλέπτονται οι συνομιλίες που πραγματοποιούσε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα για το θέμα πλέον μόνο του Ναυαγίου, αφού εκείνη στην Οξυά είχε ήδη σταματήσει. Οσα, ωστόσο, αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για τις υποκλοπές, λόγω Ναυαγίου, είχαν παρουσιασθεί επ' ακριβώς σε MME από το 2019 και τότε είχε ζητηθεί έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνεπώς δεν αποτελούν πρωτοεμφανισθέν υλικό. Επιπλέον, πρέπει να επισημανθεί ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπάρξει καταγραφές συνομιλιών πολιτικών προσώπων η ακόμη και φυσικές παρακολουθήσεις συναντήσεών τους στο πλαίσιο μυστικής έρευνας της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, συντάχθηκαν πληροφοριακά δελτία για πρόσωπα, διασυνδέσεις και συναντήσεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές – Ποιες είναι οι στρατηγικές των κομμάτων

Από τα μέσα της εβδομάδας ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση μέχρι τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τριάντα ημέρες στη διάθεσή τους για να πετύχουν τη μέγιστ...

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Φόρτωση άρθρων...