Ενταση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Τετάρτης όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κατά τη συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο κ. Φλωρίδης, μεταξύ άλλων, άσκησε δριμεία κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταλογίζοντάς τους σχετικά με το μεταναστευτικό ότι «δίνουν μάχες για να υποστηρίξουν την εισβολή εναντίον της χώρας». «Προσπαθείτε να υπονομεύσετε τη συμμαχία της χώρας με το Ισραήλ, υπέρ της Τουρκίας» προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε Σύρο και Ρόδο. «Θέλετε να δυναμιτίσετε αυτή τη στρατηγική συμμαχία της χώρας, υπέρ της Τουρκίας», επανέλαβε, την ώρα που βουλευτές της αντιπολίτευσης αντιδρούσαν έντονα.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Φλωρίδη «υπουργό-όνειδος». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανακαλέσει, σημειώνοντας πως «είστε η ντροπή της κυβέρνησης, είστε η ντροπή της χώρας». «Δεν μπορεί να παραμένει υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Φλωρίδης. Άμεσα να τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Μάντζος επεσήμανε ότι «αν δεν ανακαλέσει ο κ. Φλωρίδης, πρέπει να παραιτηθεί. Ελπίζουμε να υπάρχει ακόμα κυβέρνηση και να τον αποπέμψει».
Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκαν και οι τοποθετήσεις του Νίκο Καραθανασόπουλου από το ΚΚΕ και Νάσου Ηλιόπουλου από τη Νέα Αριστερά. Ο δεύτερος, μάλιστα, χαρακτήρισε τον κ. Φλωρίδη «πολιτικό απατεώνα» και «υπάλληλο του Νετανιάχου».
Υπερψηφίστηκε με 166 «ναι» η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Χατζηδάκης: Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται - Να συζητήσουμε χωρίς fake news
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις