Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Φλωρίδης για οπαδική βία: «Έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο»

Πολιτική

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. «Έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλες οι προσπάθειες που είχαν γίνει παλαιότερα δεν είχαν αποδώσει για να αντιμετωπιστεί ριζικά το φαινόμενο. (…) Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή», τόνισε ο υπουργός Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με την οπαδική βία για να συμπληρώσει. «Είναι τεράστιες οι ευθύνες των ιδιοκτητών των ομάδων».

Ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε, μεταξύ αλλων: «Είναι συντεταγμένοι στρατιωτικοί στρατοί. (…) Πρέπει να ενωποιηθεί η έρευνα στο χώρο του αθλητισμού, να διερευνηθούν οι διασυνδέσεις. (…) Έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».

«Κινούνται παράλληλα η εφαρμογή των μέτρων και η δικαστική έρευνα» διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης ενώ υπογράμμισε ότι «η τοξικότητα δημιουργείται από δηλώσεις παραγόντων».

«Όσο προσπαθούν κάποιοι να ελέγξουν ΕΠΟ και διαιτησία τα πράγματα θα οδηγούν στη βία» είπε, ενώ σημείωσε ότι «οι ομάδες είναι διαχρονικές ιδέες ενώ οι ιδιοκτήτες προσωρινοί».

Κλείνοντας, έκανε έκκληση να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους, «η δικαιοσύνη αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ας κάνουν κι αυτοί που πρέπει τη δική τους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν.Δ. κατά Κασσελάκη για Τέμπη: Οι συσκέψεις ήταν ανακοινωμένες, χυδαία η προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, δίνει η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από την ανάρτησή του στην οποία μιλούσε για «συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών» κάνοντας λόγο γ...

Μαρινάκης: Τοξικότητα και «λεφτόδεντρα» η Αντιπολίτευση Κασσελάκη - Δεν θα ξαναζήσουμε τα χρόνια της χρεοκοπίας

Για τις Ευρωεκλογές, τη στάση της Αντιπολίτευσης απέναντι στην λαϊκή ετυμηγορία των Βουλευτικών Εκλογών, την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τον τελικό του Conference Leag...

Φόρτωση άρθρων...