Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Φώφη Γεννηματά: Τα τρία της παιδιά και ο σύζυγός της στήριγμά της μέχρι τελευταία στιγμή

Πολιτική

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά βύθισε στη θλίψη όλη τη χώρα. Οι δικοί της άνθρωποι συντετριμμένοι το μεσημέρι της Δευτέρας πληροφορήθηκαν την τραγική είδηση. Τα τρία της παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της που βρίσκονταν στο πλευρό της, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, συντετριμμένοι προσπαθούν να αποδεχθούν το χαμό της.

Η Φώφη Γεννηματά μια δραστήρια και δυναμική πολιτικός, ήταν μια εξίσου δυναμική σύζυγος και μητέρα. Απέκτησε τρία παιδιά, για τα οποία μιλούσε πάντα με αγωνία και αγάπη. Εξιστορούσε τη θέλησή της να γίνει μητέρα και πώς τα κατάφερε παρά τις αντιξοότητες και τις αντίθετες προβλέψεις των γιατρών. Εξιστορούσε ακόμη την μόνη της έγνοια, όταν έμαθε για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια ότι νοσεί από καρκίνο.

Ηταν η στιγμή που είχε επιστρέψει στην οικογένειά της ο εφιάλτης του καρκίνου. Η ασθένεια είχε πάρει από τη ζωή την μητέρα της και τον πατέρα της, σε ηλικία αντίστοιχη με τη δική της. Ο καρκίνος της στέρησε τους γονείς της και όταν διεγνώσθη και εκείνη με καρκίνο, η μόνη της αγωνία ήταν αν θα μπορέσει να δει τα παιδιά της να μεγαλώνουν, αν θα μπορέσει να τα αναθρέψει. «Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό» δήλωνε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της, πριν λίγα χρόνια, για τη στιγμή που -πριν από δέκα χρόνια- έμαθε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

Είχε περιγράψει, μάλιστα, ως τη δυσκολότερη στιγμή στη ζωή της αυτή που έπρεπε να πει στην 9,5 ετών -τότε- Αιμιλία για το χειρουργείο της.

«Τα μικρά μου παιδιά δεν είχαν καταλάβει, αργότερα μιλήσαμε γι’ αυτό. Μια από τις δυσκολότερες στιγμές ήταν όταν μετά από το χειρουργείο χρειάστηκε να μιλήσω στην Αιμιλία, η οποία ήταν τότε 9,5 ετών. Στα παιδιά πρέπει να λες την αλήθεια και την είπα», είχε πει σε συνέντευξή της.

Από την πρώτη εκείνη μάχη βγήκε θριαμβεύτρια. Και όλα αυτά τα χρόνια, τις ώρες που δεν περνούσε στον πολιτικό στίβο, βρισκόταν στο πλευρό των τριών παιδιών της. Της Αιμιλίας, του Αντρέα και της Κατερίνας.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά...»

Η Φώφη Γεννηματά παντρεύτηκε πρώτη φορά σε ηλικία 22 ετών. Οπως η ίδια είχε αποκαλύψει οι γιατροί την είχαν ενημερώσει ότι δεν θα μπορέσει να κάνει παιδιά. Εκείνη το πάλεψε, ήταν τεράστια η επιθυμία της να γίνει μητέρα, και τα κατάφερε.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά. Υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν και το σέβομαι. Εγώ δεν είμαι έτσι. Ήμουν μόλις 22 ετών όταν μου το είπαν. Δεν έγινε εύκολα. Προσπαθούσα δέκα χρόνια να μείνω έγκυος. Με πολλές αποτυχίες και αναποδιές. Αλλά πάντα στη ζωή αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Σήμερα έχω τρία παιδιά και χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς οι γονείς μου δεν πρόλαβαν να τα γνωρίσουν. Έφυγαν και με αυτόν τον καημό», είχε πει στην τηλεοπτική της συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη πριν κάποια χρόνια.

Η κόρη της Αιμιλία ήταν το καμάρι της, η φίλη της, ένα πρόσωπο που πάντα είχε στο πλευρό της. Ο φακός συναντούσε μητέρα και κόρη σε εξόδους, μαζί για ψώνια και άλλες δραστηριότητες.

Η Φώφη Γεννηματά στη συνέχεια παντρεύτηκε δεύτερη φορά με τον οδοντίατρο Ανδρέα Τσούνη το 2003. Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά, τον Ανδρέα και την Κατερίνα.

fofi-gennimata

Τα τρία της παιδιά, όπως και ο σύζυγός της αλλά και η λατρεμένη της αδελφή δεν έλειψαν λεπτό από το πλευρό της στη δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ολοι τους ήταν το ακλόνητο στήριγμά της, οι άνθρωποι που της έδιναν δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα.

Η μεγάλη κόρη της Φώφης Γεννηματά, η Αιμιλία είναι 24 ετών σήμερα και μετά τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική, στη Γλασκώβη, επέστρεψε στην Αθήνα όπου ασχολείται στην επιχείρηση του πατέρα της, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της συμβουλευτικής σε έργα ανακύκλωσης, φωτοβολταϊκής ενέργειας και αξιοποίησης αποβλήτων.

Τα δύο μικρότερα παιδιά της, ο Ανδρέας, είναι 17 ετών σήμερα και η Κατερίνα 15.

«Έχω τρία παιδιά, 19, 12,5 και 11. Δυο κορίτσια κι ένα αγόρι. Η ισορροπία στην προσωπική μου ζωή με γεμίζει για να κάνω ό,τι κάνω. Η Αιμιλία σπουδάζει στη Γλασκώβη αρχιτεκτονική… Παντρεύτηκα τον πρώτο μου σύζυγο πολύ μικρή, στα 22, δεν ξέρω καν πώς το έκανα αυτό. Ήμασταν μαζί από φοιτητές», είχε πει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Alpha, πριν 5 χρόνια.

Η Φώφη Γεννηματά, ως περήφανη μητέρα είχε μοιραστεί πριν ένα χρόνο μια φωτό με τα τρία της παδιά. Ηταν Μάιος του 2020, μέσα στην καραντίνα, όταν ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας, θυμούμενη τη δική της μητέρα που έφυγε από τη ζωή το 1964, πόσταρε τη φωτό τους.

«Το πρώτο τηλεφώνημα που πήρα σήμερα ήταν από την αδελφή μου, "πόσο μου λείπει" μου λέει. 56 χρόνια πριν, σαν σήμερα, παντρεύτηκαν ο Γιώργος και η Κάκια, οι γονείς μας. Μια σύμπτωση γεμάτη σημασία, 10.5.1964. Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι που έμελλε να μην είναι πολύ μακρύ, αλλά ήταν όμορφο, έντονο, συναρπαστικό, με απροσδόκητη πορεία , δυνατά συναισθήματα και σίγουρα πολύ αγάπη. Στο κέντρο, στήριγμα, πηγή ζωής και αισιοδοξίας η μητέρα μας η Κάκια. Τώρα που μεγαλώνουμε τα δικά μας παιδιά, χωρίς εκείνη, πόσες φορές έχω αναρωτηθεί είμαι τόσο καλή μητέρα όσο εκείνη; Τι θα έκανε, τι θα μου έλεγε; Νομίζω πως ξέρω, αγάπη χωρίς όρια. Να τη νιώθουν στο χάδι σου, να τη βλέπουν στα μάτια σου, να την ακούν στα λόγια σου, στον τόνο της φωνής σου ακόμα κι αν πρέπει να είναι αυστηρός καμιά φορά. Να γραφτεί στην ψυχή τους και να τους συντροφεύει για πάντα στη δική τους ζωή. Να γίνει δύναμή τους. Χρόνια πολλά», είχε γράψει τότε η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ για Κασσελάκη: Κοροϊδία να υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη και να επιλέγει τον φορολογικό παράδεισο του Ντέλαγουερ

Κοροϊδία καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. «Φαντάζει τουλάχιστον ως κοροϊ...

Φόρτωση άρθρων...