Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Φώφη Γεννηματά: Το «αντίο» στη σπουδαία μαχήτρια - Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα

Βαθιά θλίψη στον πολιτικό κόσμο, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας έχει προκαλέσει η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία μόλις 56 ετών

Πολιτική

«Θα δώσω τη μάχη και θα την κερδίσω» είχε πει η ίδια η Φώφη Γεννηματά 13 μέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να δώσει μια ακόμη μάχη με τον καρκίνο.

Η ίδια είχε φροντίσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με θάρρος να κάνει γνωστή την κατάσταση της υγείας της, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την απόσυρσή της από τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Λίγο αργότερα, ακολούθησε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου: «Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου». Η είδηση προκάλεσε σοκ στον πολιτικό κόσμο ο οποίος έσπευσε να απευθύνει μηνύματα συμπαράστασης και ευχές για ανάρρωση.

Επί 13 χρόνια η Φώφη Γεννηματά έδινε καθημερινά τη δική της προσωπική μάχη. Μια μάχη που δυστυχώς, έχασε το μεσημέρι της Δευτέρας, βυθίζοντας στη θλίψη το σύζυγό της αλλά και τα τρία της παιδιά.

Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση χθες το βράδυ και ήδη είχαν ενημερωθεί για αυτό τα μέλη της οικογένειάς της αλλά και οι οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά όλα αυτά τα χρόνια έδινε μία μάχη, οικογενειακή καθώς από την ίδια ασθένεια είχε χάσει και τους γονείς της, τον σημαντικό πολιτικό Γιώργο Γεννηματά καθώς και τη μητέρα της.

Η Φώφη Γεννηματά, σε ηλικία 44 ετών, ήλθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο.

Το 2008, οι τακτικές εξετάσεις που έκανε, λόγω κληρονομικού ιστορικού, έδειξαν καρκίνο στο μαστό. Υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ, για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε από την πρώτη στιγμή δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της υγείας της, έχοντας δηλώσει στο παρελθόν: «Πρέπει να μιλάμε, να μιλάμε μεταξύ μας γι’ αυτά τα πράγματα. Η σιωπή δεν ωφελεί σε τίποτα. Βρήκα γυναίκες που θέλησαν να μου δώσουν κουράγιο και μοιράστηκαν μαζί μου το πώς ένιωθαν».

Η ίδια είχε συγκλονίσει το 2020, όταν είχε μιλήσει για τη μάχη της με τον καρκίνο σε τηλεοπτική εκπομπή όπου, μεταξύ άλλων, είχε περιγράψει τις σκέψεις που έκανε για τα παιδιά της, όταν ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τη νόσο.

Από Υπερνομάρχης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά εκλέχθηκε βουλευτής στην Α’ Αθηνών και λίγα χρόνια αργότερα, το 2002, εκλέχθηκε υπερνομάρχης Αθήνας Πειραιά.

Είναι νέα γυναίκα. Γνωρίζει τα προβλήματα της μείζονος Αθήνας, την οποία εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο. Και κουβαλά ένα «βαρύ» όνομα. Ένα όνομα μάλιστα που δεν συσπειρώνει μόνο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει απήχηση τόσο στον κόσμο της Αριστεράς όσο και σε τμήματα συντηρητικών ψηφοφόρων.

Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που καθόρισαν, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη να διεκδικήσει την υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά, στο πρόσωπο της βουλευτού Φώφης Γεννηματά.

Το 2009 η Φώφη Γεννηματά επανεκλέχτηκε βουλευτής ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εν συνεχεία Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών, ως το 2012.

Τον Μάρτιο του 2012 ανέλαβα καθήκοντα ως Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσα Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το 2015 και αφού είχε επανεκλεγεί βουλευτής, εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το 2017 πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τον Ιανουάριο του 2015 το ΠΑΣΟΚ αποκτά την πρώτη γυναίκα πρόεδρο. Η Φώφη Γεννηματά εξελέγη από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό περίπου 53%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Κορυφώνεται απόψε η αντιπαράθεση στη Βουλή - Η «προσυνεννόηση» και η «διάψευση» (live)

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει τελευταίος τον λόγο, θα κλείσει απόψε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης...

Φόρτωση άρθρων...