Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Εκλογές: «Φουντώνει» η αντιπαράθεση για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής - «Πόρτα» στον Τσίπρα από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Πολιτική

«Φωτιά» έχει το πολιτικό σκηνικό με φόντο τη νύξη του Αλέξη Τσίπρα για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης με την ανοχή κομμάτων, ενώ από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτει οποιοδήποτε σενάριο κυβέρνησης ανοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σενάρια αστάθειας για τη χώρα τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ακόμη και με την ανοχή του ΜέΡΑ25, ενώ άφησε ανοιχτό για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, απορρίπτοντας κατηγορηματικά να σχηματίσει κυβέρνηση με ψήφο ανοχής.

Από τους Δελφούς, ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε ακόμα ένα μετεκλογικό σενάριο, αυτό της κυβέρνησης με 120 βουλευτές και ψήφο ανοχής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και το είχε πει ξανά σε συνέντευξή του στο παρελθόν, χθες σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή το επανέφερε λέγοντας πως «υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχθεί μια κυβέρνηση, είτε με τη συμμετοχή κάποιου σε αυτήν είτε με την ανοχή του».

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας εισέπραξε «όχι» από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 γι' αυτό το σενάριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Με χαρακτήρα εθνικών εκλογών η «μάχη» για την κάλπη – Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών με την κυβέρνηση και τα κόμματα να έχουν δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στην εκλογική α...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...