Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Φρέντι Μπελέρης: Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε το Δικαστήριο της Αυλώνας. Η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις, με την υπόθεση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει το θέμα στην πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στην υπεράσπιση της μειονότητας».

Σάλος έχει προκληθεί με τη σύλληψη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου της Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, το βράδυ της Πέμπτης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, που βαρύνεται με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Στη φυλακή παραμένει ο Φρέντι Μπελέρης, όπως αποφάσισε το Δικαστήριο Αυλώνα, στο οποίο βρέθηκε σήμερα για να απολογηθεί, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία απόπειρας εξαγοράς ψήφων ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία.

Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, ενώ ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα μεταχθεί στις φυλακές των Τιράνων.

Έξω από το δικαστήριο, ο δικηγόρος του Μπελέρη τόνισε πως «το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Πρόκειται για κια καθατά πολιτική απόφαση που μας θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα».

Σημειώνεται πως η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις, με την υπόθεση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει το θέμα στην πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στην υπεράσπιση της μειονότητας».

Παραμένει στα ψηφοδέλτια ο Μπελέρης
Παρά τα ανωτέρω η υποψηφιότητα του Μπελέρη αναμένεται να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του και να ψηφιστεί κανονικά, ανεξαρτήτως των εξελίξεων που έχουν μεσολαβήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σύλληψης υποψήφιου δημάρχου δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Μάλιστα, την Παρασκευή, διεξήχθη κανονικά η προεκλογική συγκέντρωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς την παρουσία του, με τους ομιλητές να εκφράζουν  την πεποίθηση πως ο υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Υποστηρικτές του Μπελέρη δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της νίκης του ενώ ιη κόρη του ομογενή υποψήφιου, Ερμιόνη, απευθύνθηκε στο πλήθος κλείνοντας την εκδήλωση.

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.

 

Στο πλευρό του Μπελέρη πρώην υπουργός του Ράμα
Από ότι φαίνεται, πέρα από τους ομογενείς, ο Μπελέρης έχει και την στήριξη του πρώην στενού συνεργάτη και υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, Ίλι Μανιάνι, ο οποίος με σχόλιο του στα κοινωνικά δίκτυα κατακρίνει δημόσια τις μεθοδεύσεις. Την ίδια ώρα αμφισβητεί ευθέως πως η σύλληψη Μπελέρη έγινε επ’ αυτοφώρω και υποστηρίζοντας πως ήταν προσχεδιασμένη από την κυβέρνηση Ράμα.

Συγκεκριμένα, γράφει στο προφίλ του τα ακόλουθα:
«Και συνελήφθη επ’ αυτοφόρω, αλλά ήταν και ύποπτος!!! Αν πιάστηκε στα πράσα να δίνει χρήματα, σε ποιον τα έδωσε αυτά τα χρήματα;! Γιατί ο παραλήπτης των χρημάτων δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω; Πόσα χρήματα έδωσε; Πού είναι τα χρήματα ως υλικό τεκμήριο εγκληματικής πράξης; Αν έχουν δοθεί χρήματα, γιατί συνδέονται με τις ψήφους όταν δεν έχουν γίνει ακόμη;» διερωτάται ο κ.Μανιάνι, συνεχίζοντας:

«Για όνομα του Θεού μη μας λέτε ότι συλλάβατε τον άλλον επειδή υποσχέθηκε!!! Γιατί θα πρέπει να συλλάβετε πρώτα το «αφεντικό» για υποσχέσεις!!! Ωωωω Δικαστική Αστυνομία του Κράτους! Με ποια εντολή δικαιολογείτε την αστυνομική καταδίωξη του υποψηφίου;! Καμία αναφορά. Απλά καταχρηστική παρέμβαση. Επιστολές που λένε «εγώ σε βάζω μέσα τελεία και παύλα». Κοιτάξτε προσεκτικά τι καταστροφή αποτελούν οι επίσημες αυτές επιστολές με τις οποίες στερούν τις ελευθερίες των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα. Κανένα στοιχείο, καμία απόδειξη για να καταλάβεις την υποτιθέμενη σύλληψη επ’ αυτοφόρω. Απλά εικασίες και υποδείξεις χωρίς νόημα».

Και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγει λέγοντας πως εάν ψήφιζε στην Χειμάρρα, θα στήριζε την υποψηφιότητα Μπελέρη. «Επαναλαμβάνω, υποστηρίζεται ότι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω! Αλλά κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, ή τουλάχιστον αναφορά σε κάποιο γεγονός που έλαβε χώρα. Ποτέ! Αυτή είναι μια ακόμη μοιραία απόδειξη που δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση βρίσκονται υπό την επιρροή του Έντι Ράμα. Καμία σχέση με την πολιτική ανεξαρτησία, το σύνταγμα και το νόμο! Ανήμουν κάτοικος Χιμάρας θα ψήφιζα τον Φρέντη Μπελέρη»
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο πήχης του 33% και οι «γιαλαντζί πατριώτες»

Πιο συγκεκριμένος ως προς τον εκλογικό πήχη για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές έγινε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, δια...

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές φουντώνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική αντιπαράθεση. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε θέσεις «μάχης» και εξαπολύουν σφοδρά πυρά ο ένας στον άλλ...

Φόρτωση άρθρων...