Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Γαϊτάνης: «Η Κυβέρνηση δεν μιλάει με υποσχέσεις, αλλά με αποτελέσματα»

«Η Κυβέρνηση δεν μιλάει με υποσχέσεις, αλλά με αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, σχολιάζοντας τις Εθνικές Εκλογές.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι, ενόψει των προσεχών εκλογών, η Ν.Δ. δεν επιδιώκει τη σύγκρουση αλλά τη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Θέλουμε οι πολίτες να συγκρίνουν τις δυο κυβερνήσεις και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και έτσι να προσέλθουν στις κάλπες», σχολίασε ο Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αντίθετα σημείωσε πως στο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να δυναμιτίσουν τον πολιτικό διάλογο, φέρνοντας ως παράδειγμα την εργαλειοποίηση της υπόθεσης Novartis, τις επιθέσεις εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις και αναφορές του κ. Πολάκη, ο οποίος τελικά δεν εκδιώχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενος για την υπόθεση του Γιάννη Ραγκούση και την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα, ο Τάσος Γαϊτάνης τόνισε πως σήμερα υπήρξαν νέα στοιχεία, όπου φέρεται ο πρώην υπουργός να έχει προσλάβει τα παιδιά του σε μια επιχείρηση η οποία χρηματοδοτήθηκε από δάνεια για κοινωνικούς λόγους. «Θέλουμε να μας πει ως τι εργάζονταν εκεί τα δυο παιδιά του και κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό να πάρει ένας δήμαρχος χρήματα που προορίζονται για κοινωνικές πράξεις και να φτιάξει μια βίλα που τη χρησιμοποιεί για επαγγελματικό σκοπό».

Ο Τάσος Γαϊτάνης υποστήριξε ότι απέναντι στην τοξικότητα, τη σκανδαλολογία και το διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έγινε μια συζήτηση για τα οικονομικά πεπραγμένα που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρουσία του προέδρου του Eurogroup. 

«Οι δώδεκα αναβαθμίσεις της οικονομίας, η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, η αύξηση των εξαγωγών στο 40% του ΑΕΠ, το γεγονός ότι έχουμε τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση ως ποσοστό του ΑΕΠ του χρέους στην Ευρωζώνη, η δημιουργία 300 χιλιάδες νέων θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργία κατά επτά μονάδες σε σχέση με το 2019 και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20% δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μιλάει με υποσχέσεις, αλλά με αποτελέσματα», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Τάσος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στους νέους ανθρώπους. Επισήμανε ότι σήμερα η πατρίδα έχει πολιτική στέγασης για τους νέους που μέχρι χθες δεν υπήρχε, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι  τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά. 

«Από το επίδομα των δύο χιλιάδων ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού, την ενίσχυση της Παιδείας, την αύξηση των πρότυπων σχολείων, τα βιομηχανικά διδακτορικά και την εξωστρέφεια του Ελληνικού πανεπιστημίου, το «πρώτο ένσημο», μέχρι την πολιτική για την επιστροφή των νέων επιστημών από το εξωτερικό πίσω στην πατρίδα», κατέληξε ο Τάσος Γαϊτάνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διπλωματική και πολιτική καταιγίδα - Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τη ματαίωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απόφαση του Βρετανού συντηρητικού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ να ματαιώσει στο παρά πέντε την συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτά...

Δημοσκόπηση-κόλαφος για Σούνακ: Οι Βρετανοί τον «αδειάζουν» για την ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

Το 66% των Βρετανών θεωρεί λανθασμένη την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μόλις το 11% να πιστεύει πως ήταν στην σωστή κατεύθυνση. ...

Φόρτωση άρθρων...