Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

«Γαλάζιες» δυσκολίες στον Βορρά

Για τη Νέα Δημοκρατία ο Βορράς συνοδεύεται από πολλαπλές προκλήσεις, οι οποίες σε επίπεδο συμβολισμών εστιάζονται και στη Θεσσαλονίκη. 

Όχι τόσο στην Περιφέρεια Β' Θεσσαλονίκης όπου δείχνει δημοσκοπικά αδιαμφισβήτητη η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, όσο στην Α' Θεσσαλονίκης, η οποία σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές αφενός απέχει από το να θεωρείται απόρθητο κάστρο της ΝΔ αφετέρου έχει ιδιαίτερα, δύσκολα να χαρτογραφηθούν με ασφάλεια, χαρακτηριστικά που θυμίζουν εν πολλοίς την Αθήνα. 

Όπως αναφέρουν τα «Νέα» τις δυσκολίες πιστοποιεί η ψαλίδα μόλις 4 μονάδων ανάμεσα στην πρώτη Νέα Δημοκρατία και τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, με τις σημερινές μετρήσεις να δείχνουν ότι εκεί κρατούν, αν δεν ενισχύουν κιόλας, καλές δυνάμεις τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε, μετά την αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να είναι και εκεί υποψήφιος, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποδειχθεί μόνο μια συμβολική κίνηση: να κρατούσε δηλαδή την έδρα, αφήνοντας για πρώτη φορά τη Δυτική Αθήνα, κάτι που θα καθορίσουν βεβαίως οι μετεκλογικές ισορροπίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιλκίς: Επιτέθηκε δύο φορές με τσεκούρι σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Με τσεκούρι επιτέθηκε δύο φορές σε αστυνομικούς ένας 51χρονος στο Κιλκίς. Η ηλικιωμένη μητέρα του τον είχε καταγγείλει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι α...

Φόρτωση άρθρων...