Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Γεννηματά: Διαρκής λιτότητα και επιτροπεία η προίκα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις νέες γενιές

Πολιτική

«Στο θέμα του Δημόσιου χρέους επιβάλλεται να δοθεί μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση. Στρατηγική που η Κυβέρνηση απεδείχθη ότι ποτέ δεν είχε» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Διαρκής λιτότητα και επιτροπεία η προίκα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις νέες γενιές» προσέθεσε και επανέλαβε την πάγια θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε, όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο. Και να αφήσουν τα παραμύθια περί συνεννόησης και διαλόγου στο και πέντε. Τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο μην αναζητούν συνενόχους στην αποτυχία τους. Δεν πρέπει και δεν θα πάνε μακριά. Η καταδίκη του Ελληνικού λαού έρχεται αμείλικτη».

«Μόνο μια ισχυρή Κυβέρνηση ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» ξεκαθάρισε και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός της για την Υγεία:

1. Ενίσχυση των υπηρεσιών και δράσεων της Δημόσιας Υγείας

Δωρεάν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε όλο τον πληθυσμό, βάσει εθνικού προγράμματος.
Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου, κυρίως για τους προλήψιμους καρκίνους και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Αγωγή Υγείας στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης.

2. «Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ» για όλους τους πολίτες.

Είναι το κλειδί για την Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την δημιουργία Δικτύων όπου συμμετέχουν οι μονάδες του ΕΣΥ (ΠΕΔΥ), της Τ.Α., και του συμβεβλημένου αλλά πιστοποιημένου ιδιωτικού τομέα, για την παροχή Α’ βάθμιας περίθαλψης οικογενειακής ιατρικής και πρόληψης. Μόνο έτσι θα μειώσουμε τις δαπάνες υγείας χωρίς να μειώσουμε το κράτος πρόνοιας.
Χρειαζόμαστε βέβαια Κέντρα Υγείας σε όλους τους αγροτικούς και ημιαστικούς Δήμους και πολυδύναμα Κέντρα Υγείας στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και τον οικογενειακό γιατρό (Παθολόγο, Γενικός Ιατρός, Παιδίατρος) για όλους τους πολίτες με ελεύθερη επιλογή και Ιατρούς ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας.

3. ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Δέσμευση για Προσλήψεις Νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία (ώστε να πλησιάζουμε τα διεθνή στάνταρντ) με αίτημα εξαίρεσης από τους Μνημονιακούς Περιορισμούς.

4. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. Έκδοσή της για την πρόσβαση του κάθε πολίτη, στηριγμένη στον Ασφαλιστικό Φάκελο Υγείας.

5. ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΥ. Λειτουργία του ΕΣΥ ως σύγχρονου δημόσιου Οργανισμού με κεντρική και περιφερειακή διοίκηση, επιλεγμένες με αξιοκρατικά κριτήρια. Δημιουργία κέντρων αναφοράς χρόνιων παθήσεων του ΕΣΥ, μια ανά περιφέρεια, για τις 4-5 σημαντικές χρόνιες παθήσεις. Σταδιακή αναδιάρθρωση Δημόσιων Νοσοκομείων και κατανομή κλινικών και εργαστηρίων με βάση τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού κάθε περιφέρειας. Θεσμοθέτηση των «Βασικών Νοσοκομείων» για κάλυψη πληθυσμού ως 100.000.

6. Σύγχρονη Φαρμακευτική Πολιτική.
Εξασφάλιση του αναγκαίου φαρμάκου σε κάθε Έλληνα πολίτη. Μηδενική συμμετοχή στο φαρμακείο (και στην χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ) για άτομα με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας (που πιστοποιείται με διαφάνεια). Εφαρμογή επιστημονικών πρωτοκόλλων και ενσωμάτωσή τους στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.

7. Ειδικό σχέδιο παρέμβασης για την Νησιωτική Ελλάδα και τις ορεινές και δύσβατες περιοχές με ουσιαστική λειτουργία και του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής.

8. Ενίσχυση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, ώστε οι δημόσιες δαπάνες υγείας να φτάσουν το 6% του ΑΕΠ εντός 3ετίας. Μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ σε Δημόσια «Ασφαλιστική Εταιρεία» με ρόλο Εθνικού και καθολικού αγοραστή υπηρεσιών υγείας, από πιστοποιημένες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες με ενιαίο τιμολόγιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς Τουρκοφάγοι, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο (Photos)

Στα Γιαννιτσά βρέθηκε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τον στόχο της Νέας Δ...

Φόρτωση άρθρων...