Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη

Πολιτική

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα απ’όσα λέει ο Παύλος Πολάκης», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του. Παράλληλα, είπε πως θα καταθέσει αγωγή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Έλεγα χθες στον προεδρεύων να αφήσει τον κ. Πολάκη να μιλήσει. Η Βουλή είναι πεδίο αντιπαραθέσεων και η πράξη αρχειοθέτησης που ζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κανείς δικαστής δεν την δίνει χωρίς την έγκρισή μου. 

Αν κάποιος δικαστής το έκανε, θα παρανομούσε γιατί δεν θα είχε τη δική μου συναίνεση. Καταθέτω την πράξη αρχειοθετήσεων στη Βουλή των Ελλήνων γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα. Είναι το καλύτερο παράσημο στην πολιτική μου καριέρα, ανέφερε ο υπουργός.

«Το αντίθετο καταλήγει ότι όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει την Novartis, αλλά την έχω βλάψει. Σε ένα κράτος δικαίου πώς λύνεται μία διαφορά με ‘’τσίγγινα σωβρακάκια’’ ή λύνεται με θεσμικό τρόπο; 

Εγώ τότε παραιτήθηκα και ζήτησα να γίνει ειδικό δικαστήριο. Η δική σας προκαταρκτική επιτροπή αποφάσισε πως η Βουλή δεν έχει καμία δικαιοδοσία να αποστείλει το πόρισμα στη δικαιοσύνη.

«Εμένα με έλεγξε η κ. Τουλουπάκη και έκρινε ότι ούτε αποχρώσες ενδείξεις δεν είχανε στο πρόσωπο μου. Όλοι οι δικαστεί είπαν να αρχειοθετηθώ και ένας δικαστής είπε να ζητήσουμε εξηγήσεις από τον ελεγχόμενο. Ούτε αυτή η δικαστής δε βρήκε τίποτα εναντίον μου. 

Ο κ. Τσούρος κατέθεσε ότι ουδέν βρήκαμε κατά του Άδωνι για τη Novartis. Η κ. Τουλουπάκη και ο κ. Ζάζαρης και πέντε ακόμη δικαστές δε βρήκαν ούτε μία αποχρώσα ένδειξη για τη Novartis».

«Που να πάω, στο Βατικανό στον ΟΗΕ πρέπει να πάω; Ανθρώπινα ρωτάω, να μου πείτε. Τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε. Σήμερα πάλι είμαι πρωτοσέλιδο. Να κάνουμε ένα ειδικό σώμα δικαστηρίου με πρόεδρο τον Πολάκη και τον Βαξεβάνη, προφανώς».

Πολάκης: «Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας»



«Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας, ο Αθανασίου έκανε κατάλυση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Μιλούσε πάνω μου την ώρα που άρχισα να απαντάω στον κ. Γεωργιάδη. Διέκοψε τη διαδικασία, αποχώρησε από την αίθουσα και είπε περιμένουμε τον κ. Τασούλα να έρθει να μου βάλετε μομφή. Και εγώ περίμενα όρθιος να έρθετε να μου βάλετε μομφή», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

«Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα σε αυτό το πραξικόπημα, εγώ περίμενα εσάς να μου βάλετε μομφή να συνεχίσω. Ο κ. Γεωργιάδης στην πρόταση δυσπιστίας αφιέρωσε την ομιλία του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη για την υπόθεση Novartis. Δε θα σας ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη», πρόσθεσε ο Παύλος Πολάκης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Φόρτωση άρθρων...