Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Γεωργιάδης: «Καμία περίπτωση lockdown»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και το ζήτημα του πληθωρισμού.

Όπως τόνισε ο υπουργός παρατηρείται έκρηξη του πληθωρισμού στην ενέργεια παγκοσμίως, με την Ελλάδα να καθίσταται αδύνατο να εξαιρεθεί. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται πάνω από το πρόβλημα και αν χρειαστεί να παρέμβει, θα το πράξει.

«Η πληθωριστική φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι ακραία» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, παράλληλα παρέθεσε δύο θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία: «Η Ελλάδα είναι η τρίτη χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κατέγραψε την δεύτερη χαμηλότερη αύξηση στην ενέργεια».

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα κρατάνε την οικονομία στις ράγες», υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι αν εξαιρεθεί η ενέργεια, σε όλα τα άλλα αγαθά έχουν πέσει οι τιμές.

Αναφορικά με τον περιορισμό του κορωνοϊού, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως πλέον έχουμε να κάνουμε με την πανδημία των ανεμβολίαστων, ενώ υποστήριξε ότι ξεκάθαρα δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown. «Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαίωμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακόμα, αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χαρίστηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Είπε mea culpa στο μέτρο που μπορούσε, φάνηκε να αναγνωρίζει τα λάθη της», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης άσκησε κριτική στη Γερμανία με αφορμή τον εξοπλισμό της Τουρκίας. «Ήταν μια λάθος απόφαση, πρέπει νέα κυβέρνηση της χώρας να την επανεξετάσει», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης - Στη Σητεία η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με πλούσια συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο Φο...

Φόρτωση άρθρων...