Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Γεωργιάδης: «Κοσμογονία» στη Δυτική Μακεδονία τα επόμενα 4-5 χρόνια

Πολιτική

Την Καστοριά και τη Φλώρινα επισκέπτεται σήμερα, Παρασκευή (10/05/2024), ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος περιοδεύει στη Δυτική Μακεδονία. Χθες, βρέθηκε στην Κοζάνη και τα Γρεβενά, ενώ η τριήμερη περιοδεία ολοκληρώνεται αύριο στη Φλώρινα.

Στην Κοζάνη, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Μαμάτσειο», όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή Δημήτρη Σιόλο και τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη για τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 13,5 εκατ. ευρώ, ενώ επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), έργο που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλα του τα προβλήματα έχει και πολλές επιτυχίες, δεν έχει μόνο αποτυχίες. Εδώ στην Κοζάνη σώσατε τη ζωή ενός 16χρονου ανθρώπου που ήπιε παραφλού και αν δεν είχε δουλέψει το σύστημα σωστά θα είχε πεθάνει. Το θέμα λοιπόν είναι πως θα μπορέσουμε να συντονίσουμε τους πόρους που έχουμε, που δεν είναι άπειροι, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε επίσης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με όλους τους φορείς υγείας της Περιφέρειας. Όσον αφορά τον νέο υγειονομικό χάρτη, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν επιθυμεί να το αφήσει ως εκκρεμότητα για τα επόμενα χρόνια» και δήλωσε ότι θα είναι συνεργάσιμος και ανοικτός στην πρόταση που ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 600 θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ και θα αγοραστούν 250 ασθενοφόρα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Γρεβενών Κυριάκο Ταταρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Τσακνάκη. «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή. Όσον αφορά τα ζητήματα του νοσοκομείου, θα τα φτιάξουμε, το νοσοκομείο εδώ το χρειαζόμαστε. Είναι ένα καλό νοσοκομείο για περιφερειακό νοσοκομείο. Το ότι δεν έρχονται οι γιατροί δεν είναι πρόβλημα των Γρεβενών, είναι πανελλήνιο πρόβλημα και σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο επιπλέον κινήτρων για να πηγαίνουν οι γιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία. Θέλω να πω μόνο ότι με δική μου απόφαση και του Νίκου Παπαθανάση πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπουν και τα Γρεβενά στο σχέδιο για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, ενώ η αρχική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα εξαιρούσε. Τα επόμενα 4 - 5 χρόνια θα είναι έτη κοσμογονίας για τη Δυτική Μακεδονία διότι θα ξοδευτούν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που αποκλείεται να μην επηρεάσουν θετικά τη ζωή όλων των Δυτικομακεδόνων. Η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη, δεν είναι μόνο θεωρία. Το θέμα είναι να γίνονται πράγματα για να βρίσκουν οι άνθρωποι δουλειά και να μη χρειαστεί να φύγουν και όσοι έχουν φύγει, να γυρίσουν πίσω. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης τετραετίας» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανάπτυξη των σχέσεών μας με την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση τρίτων μερών

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα, εξέφρασε στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ ...

Φόρτωση άρθρων...