Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γεωργιάδης: «Ο αποκλεισμός της αγοράς από το ρωσικό πετρέλαιο θα εκτινάξει τις τιμές»

Στις επιπτώσεις στην οικονομία από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στις τιμές στην ενέργεια αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο πλήρης αποκλεισμός από την Ευρώπη της αγοράς από το ρωσικό πετρέλαιο θα εκτινάξει τις τιμές σε πρωτόγνωρα επίπεδα», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η Ευρώπη θα στηρίξει την ενεργειακή κρίση που μαστίζει και την Ελλάδα».

Για την ακρίβεια και συγκεκριμένα για τις τιμές φωτιά σε καύσιμα και σιτάρι ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες με απρόβλεπτο το μέλλον". «Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τους θεατές που αντέδρασαν, είναι ντροπή η αντίδραση του δήθεν καλλιτεχνικού χώρου της χώρας», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας το το επεισόδιο για την Εθνική Λυρική Σκηνή, όπου μέλη της παράστασης «Οθέλλος» που διαφώνησαν με κίνηση στήριξης της Ουκρανίας.

Για τις δηλώσεις της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, που έκανε λόγο για αντιρωσική πληροφοριακή εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα ο υπουργός τόνισε ότι η «αξιοπιστία της κυρίας είναι μηδέν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...