Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας σκοτώνεται για debate γιατί είναι δεύτερος»

Πολιτική

Ούτε το κλίμα της Αγίας Βδομάδας δεν εξομάλυνε την πολιτική αντιπαράθεση αυτές τις μέρες, με το δίλημμα του debate μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, να ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο στο «κόκκινο».

Καλεσμένος στο Attica tv, το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για μίαν ενδεχόμενη σύμπραξη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, για το στόχο της αυτοδυναμίας, για ένα ενδεχόμενο debate μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, και παράλληλα σχολίασε και την υποψηφιότητα Αντώναρου με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «21 Μάϊου έχουμε Εθνικές εκλογές, δεν έχουμε κάποιου είδους δημοσκόπηση, ή κάτι δοκιμαστικό. 21 Μάϊου έχουμε Εθνικές εκλογές.»

«Όλες οι πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μετά θα καθοριστούν από το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι εξελίξεις θα κριθούν από αυτό το αποτέλεσμα», είπε.

Γεωργιάδης: «Θα επιδιώξουμε δεύτερες εκλογές για το bonus των εδρών»

Ερωτηθείς αν ο μπορεί να γίνει «σχηματισμός κυβέρνησης, από αυτήν την κάλπη;», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Σαφώς!. Όταν ρώτησα τον κ. Τσίπρα, σε άλλο πάνελ, αν θα έκαναν κυβέρνηση ως ηττημένοι, είπε “θα το σκεφθούμε”. Μπορεί να γίνει η κυβέρνηση των ηττημένων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ –  ΠΑΣΟΚ και ΜΕΡΑ25. »

Σχετικά με το αν θα μπορούσε να έχουμε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να κάνουν στον πρώτο γύρο κυβέρνηση,  γιατί επιδιώκουμε μια ισχυρή κυβέρνηση αλλά και το bonus των εδρών, ασχέτως αυτοδυναμίας. Ακόμα και αν δεν πάρουμε αυτοδυναμία στη δεύτερη, θα μπορούμε να κάνουμε μια κυβέρνηση πιο ισχυρή.»

Αντιπαράθεση για το debate μεταξύ Μητσοτάκη  – Τσίπρα

Για το debate μεταξύ Μητσοτάκη  – Τσίπρα ο κ. Γεωργιάδης είπε:  «Γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα για το debate. Ο Τσίπρας σκοτώνει για debate γιατί είναι δεύτερος».

Γεωργιάδης για υποψηφιότητα Αντώναρου

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ερωτήθηκε γιατί θεωρεί «λούμπεν» την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργιάδη, ενώ δυσανασχέτησε με την ερώτηση, απάντησε «Δεν είπαμε ότι και οι λούμπεν δεν έχουν δικαίωμα να κατέβουν στις εκλογές, προφανώς γίνεται, αλλά λέω ότι είναι κωμικό. Έχει στοιχεία κωμωδίας μέσα».

Ενώ νωρίτερα ο υπουργός ανάπτυξης για την σχέση του Αντώναρου με τη Νέα Δημοκρατία είπε: «Ήταν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Καραμανλή δεν είναι σήμερα εκπρόσωπος κανενού Καραμανλισμού. Ήταν εκπρόσωπος της τότε κυβέρνησης. Είχε διαγραφεί από τη ΝΔ από το 2017, δεν ήταν και πολύ δεξιός απ’ ότι θυμάμαι. Δεν ήταν κανένας φανατικός της ΝΔ.» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης - Πιερρακάκης παρουσίασαν το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο - Πώς θα λειτουργεί (Photos)

«Επανάσταση στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ψηφιακή μεταρρύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υλοποιε...

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών (Video&Photos)

Διπλό μήνυμα στα Σκόπια ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών...

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: «Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού» (Photos)

Στα Γρεβενά περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Κατ' αρχάς,...

Φόρτωση άρθρων...