Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γεωργιάδης: «Τα σούπερ μάρκετ αναγκάζονται να βάζουν καλύτερες τιμές»

«Το «Καλάθι του νοικοκυριού» αύξησε τον ανταγωνισμό», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Ο λόγος που ήρθε το «Καλάθι του νοικοκυριού» δεν είχε ως στόχο να λύσει μια και καλή το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά να δώσει μια ανάσα στους καταναλωτές», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στις εικόνες με τα αντικλεπτικά σε συγκεκριμένα προϊόντα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι αλυσίδες προχώρησαν σε αυτό το μέτρο.

«Το Καλάθι του νοικοκυριού, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα δεν είναι αυτός ο στόχος του. Όμως για 4η εβδομάδα απέδειξε ότι ήταν ένα τέχνασμα το οποίο νομοθετήσαμε, επιβάλαμε και έχει βάλει τις αλυσίδες (των σούπερ μάρκετ) σε έναν πρωτοφανή ανταγωνισμό. Κάθε εβδομάδα βάζουν καλύτερες τιμές. Αλυσίδα έχει ρίξει στο ένα τρίτο τις τιμές της», είπε μεταξύ άλλων για το «καλάθι του νοικοκυριού» ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με τα αντικλεπτικά, ο υπουργός όπως επεσήμανε, ναι μεν είναι μία άσχημη εικόνα, ωστόσο οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ έχουν παρατηρήσει μαζικές κλοπές σε ορισμένα από αυτά και αναγκάστηκαν να πάρουν το συγκεκριμένο μέτρο.

«Έκανα κουβέντα με τα σούπερ μάρκετ. Αντικλεπτικά κατ’ αρχάς βάζουν σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο... Είναι κάτι που συμβαίνει. Είναι άσχημη εικόνα, όμως οφείλω να πω ότι οι αλυσίδες που το έβαλαν, μου είπαν ότι δεν είναι για λόγους μεμονωμένης κλοπής. Σε ορισμένα είδη υπάρχουν οργανωμένες σπείρες που τα κλέβουν και τα πουλάνε έξω σε παζάρια ή με άλλους τρόπους», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για το βρεφικό γάλα είπε ο υπουργός ότι το συγκεκριμένο προϊόν «πέφτει συχνά αντικείμενο κλοπής γιατί το χρησιμοποιούν οι ναρκομανείς για τη δόση τους. Δεν είναι τέρατα οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ επειδή έβαλαν αντικλεπτικά, όμως αναγκάζονται να τα βάλουν λόγω κλοπών. Σίγουρα δεν είναι ωραία εικόνα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη (Video&Photos)

Αιχμές εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αν...

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, πιστεύω στα θαύματα - Θέλω δύο θητείες ως πρωθυπουργός

Στο πολιτικό του πλάνο, τις ευρωεκλογές, τον Δημήτρη Παπανώτα και τη θρησκεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον Αντών...

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» - Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

Αιχμές και πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αποδοκιμάζοντας την χρήση από τον πρόεδρο του κόμματος τ...

Φόρτωση άρθρων...