Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Γεωργιάδης: «Τα σούπερ μάρκετ αναγκάζονται να βάζουν καλύτερες τιμές»

«Το «Καλάθι του νοικοκυριού» αύξησε τον ανταγωνισμό», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Ο λόγος που ήρθε το «Καλάθι του νοικοκυριού» δεν είχε ως στόχο να λύσει μια και καλή το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά να δώσει μια ανάσα στους καταναλωτές», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στις εικόνες με τα αντικλεπτικά σε συγκεκριμένα προϊόντα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι αλυσίδες προχώρησαν σε αυτό το μέτρο.

«Το Καλάθι του νοικοκυριού, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα δεν είναι αυτός ο στόχος του. Όμως για 4η εβδομάδα απέδειξε ότι ήταν ένα τέχνασμα το οποίο νομοθετήσαμε, επιβάλαμε και έχει βάλει τις αλυσίδες (των σούπερ μάρκετ) σε έναν πρωτοφανή ανταγωνισμό. Κάθε εβδομάδα βάζουν καλύτερες τιμές. Αλυσίδα έχει ρίξει στο ένα τρίτο τις τιμές της», είπε μεταξύ άλλων για το «καλάθι του νοικοκυριού» ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με τα αντικλεπτικά, ο υπουργός όπως επεσήμανε, ναι μεν είναι μία άσχημη εικόνα, ωστόσο οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ έχουν παρατηρήσει μαζικές κλοπές σε ορισμένα από αυτά και αναγκάστηκαν να πάρουν το συγκεκριμένο μέτρο.

«Έκανα κουβέντα με τα σούπερ μάρκετ. Αντικλεπτικά κατ’ αρχάς βάζουν σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο... Είναι κάτι που συμβαίνει. Είναι άσχημη εικόνα, όμως οφείλω να πω ότι οι αλυσίδες που το έβαλαν, μου είπαν ότι δεν είναι για λόγους μεμονωμένης κλοπής. Σε ορισμένα είδη υπάρχουν οργανωμένες σπείρες που τα κλέβουν και τα πουλάνε έξω σε παζάρια ή με άλλους τρόπους», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για το βρεφικό γάλα είπε ο υπουργός ότι το συγκεκριμένο προϊόν «πέφτει συχνά αντικείμενο κλοπής γιατί το χρησιμοποιούν οι ναρκομανείς για τη δόση τους. Δεν είναι τέρατα οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ επειδή έβαλαν αντικλεπτικά, όμως αναγκάζονται να τα βάλουν λόγω κλοπών. Σίγουρα δεν είναι ωραία εικόνα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πολιτική Ακαδημία Επιμόρφωσης Στελεχών της Νέας Δημοκρατία: Ψήφος επιβράβευσης και ελπίδας η ψήφος στη ΝΔ

«Ψήφος επιβράβευσης» του έργου της κυβέρνησης της ΝΔ και «ψήφος ελπίδας» για το μέλλον, θα είναι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, στις προσεχείς εκλογές, τόνισαν κυβερνητικά και κομματ...

Μητσοτάκης: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κύριε Τσίπρα;

Με αναφορά στη σημερινή Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί της ...

Φόρτωση άρθρων...