Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Γεωργιάδης: «Τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας θα φορολογηθούν με 90%» 

«Όσα μέτρα και να πάρει μια Kυβέρνηση, όταν υπάρχει μεγάλος πληθωρισμός εκτός συνόρων, θα έχεις και μεγάλο πληθωρισμό εντός», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα.

Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε πως το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή έχει επικεντρωθεί στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

«Υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας»

Έπειτα, ο υπουργός παραδέχθηκε πως υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά ενώ για την δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν ξεκαθάρισε πως για να ανακοινωθεί η επωνυμία θα πρέπει το πρόστιμο να είναι πάνω από 50.000 ευρώ. Μάλιστα, ανέφερε πως τα υπερκέρδη θα φορολογηθούν με 90%.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως το ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «πήγε εξαιρετικά καλά». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι γνωρίζει χρόνια τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, για τον οποίο μίλησε τα καλύτερα λόγια.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, απάντησε πως «μάλλον όχι». Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ανέφερε πως ο Αντώνης Σαμαράς «έκανε άριστα» που τοποθετήθηκε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκτίμησε πως δεν υπάρχει θέμα διαμάχης του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο υπουργός είπε πως επί Τάκη Θεοδωρικάκου βλέπει βελτίωση στην εικόνα της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...