Παρασκευή
08 Δεκεμβρίου 2023

Αλέξης Γεωργούλης: Δύο μηνύσεις έχει καταθέσει σε βάρος του η καταγγέλλουσα

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την καταγγελία που έγινε πριν από τρία χρόνια σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από την δικηγόρο. Η καταγγέλλουσα κινήθηκε προσεκτικά σε δύο μέτωπα, προκειμένου να «δέσει» τις κατηγορίες, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star.

Η καταγγέλλουσα έχει καταθέσει δύο μηνύσεις: Μία για βιασμό και μία για ξυλοδαρμό. Επειδή πάντα ο βιασμός είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί, η καταγγέλλουσα ξεχώρισε τις υποθέσεις, προκειμένου να μην καταπέσει και η κατηγορία του ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλα έχουν γίνει με προσοχή από μεριάς της, γιατί έλαβε οδηγίες από ειδικούς και σύλλογο κακοποιημένων γυναικών. Η διαδικασία θα είναι μυστική και ακόμα και οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δε θα έχουν πρόσβαση αν δεν αρθεί η ασυλία του.  

Γι’ αυτό υπάρχει μια αίσθηση βιασύνης στο Ευρωκοινοβούλιο. Την Τρίτη συναντιούνται οι συντονιστές της νομικής επιτροπής, της JURI, και υπάρχει περίπτωση να οριστεί εισηγητής. Αλλιώς μπορεί να πάει στις 8/5, όταν όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση της JURI.

Δικηγόρος Γεωργούλη: «Δεν μιλάμε για απολογία ακόμα διότι δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία»

Όπως τονίζει ο Έλληνας δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Νίκος Κορογιαννάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα είναι η αλήθεια. Γνωρίζουμε ότι υποβλήθηκε μια αίτηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα των Βρυξελών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη για θέματα που αφορούν βιασμό, βία, σεξουαλική παρενόχληση», είπε ο συνήγορος του ευρωβουλευτή.

Ακόμα, ο δικηγόρος: «Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας η αναμενόμενη εξέλιξη είναι ότι ο ανακριτής θα καλέσει τον κ. Γεωργούλη για να τον ακούσει. Δεν μιλάμε για απολογία ακόμα διότι δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον του, όμως ο ανακριτής δεν μπορεί να κλείσει τον φάκελο εάν δεν εξετάσει και τον καταγγελλόμενο»

Σχετικά με τις ποινές που προβλέπει η νομοθεσία για τέτοια αδικήματα, ο Νίκος Κορογιαννάκης είπε: «Οι ποινές που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τον βιασμό στο Βέλγιο είναι πέντε ως δέκα χρόνια. Το αν θα είναι πιο κοντά στο πέντε ή πιο κοντά στο δέκα εξαρτάται από τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε υπόθεσης. Τι έντασης βίας υπάρχει, αν υπάρχουν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία ή και ελαφρυντικά στοιχεία».

Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεση Γεωργούλη θα αργήσει πολύ να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες του Βελγίου, καθώς η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαξίμου: Για πρώτη φορά Ελλάδα-Τουρκία δεσμεύονται σε σχέσεις φιλίας και «ήρεμα νερά»

Τη Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας Ελλάδας και Τουρκίας υπέγραψαν νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για τη Διακήρυξη Φιλία...

Μητσοτάκης: «Αισθάνομαι ιστορικό χρέος να φέρουμε τα δύο κράτη δίπλα-δίπλα» - Ερντογάν: «Να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας»

«Σήμερα πράγματι είναι μια ημέρα ξεχωριστή καθώς μετά από 7 χρόνια συνέρχεται το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας καθώς σηματοδοτεί την πρόθεση των δυο χωρών να χαρ...

Φόρτωση άρθρων...