Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Γεραπετρίτης – Φιντάν: Οι στόχοι και η ατζέντα της συνάντησης

Πολιτική

Σχεδόν δύο μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου συνόδευαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο Τούρκος ομόλογός του, Χακάν Φιντάν, θα συναντηθούν το πρωί της Τρίτης (05.09.2023), στην Άγκυρα.

“Φρέσκοι” και οι δύο στα νέα τους καθήκοντα, ως υπουργοί Εξωτερικών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Χακάν Φιντάν κάνουν… επίσημη “πρώτη” στα ελληνοτουρκικά, με την συνάντηση τους, που είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί της Τρίτης (05.09.2023), στην Άγκυρα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας αναμένεται να επικεντρωθούν στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αλλά και σε μία θετική ατζέντα για να “στρώσουν” τον δρόμο για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη γειτονική χώρα, τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν “κρίσιμη” την επίσκεψη του Γιώργου Γεραπετρίτη, σημειώνοντας ότι πρόσφατα έχουν γίνει βήματα εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. “Μετά τον σεισμό στην Τουρκία και τις φωτιές στην Ελλάδα, ο πάγος άρχισε να λιώνει γρήγορα. Απλώνοντας χείρα βοηθείας η  μία χώρα στην άλλη, Ελλάδα και Τουρκία συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα για την επίλυση των διαφωνιών τους”, αναφέρουν χαρακτηριστικά, τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...