Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Γεραπετρίτης: Η ΝΔ δεν θα υποβάλει πρόταση για Εξεταστική - Αγωγός χυδαιότητας ο Τσίπρας

Δείγμα πολιτικού καιροσκοπισμού χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις ο Γιώργος Γεραπετρίτης και σχολιάζοντας την άρνηση διεύρυνσης του πλαισίου έρευνας από το 2015 επεσήμανε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ελέγξει μόνο τη δική του περίοδο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας στον Αλεξη Τσίπρα και διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία δεν θα καταθέσει δική της πρόταση.

«Ο πρωθυπουργός σέβεται την πρότασή σας και δεν θα υποβάλει δεύτερη πρόταση», είπε και διαμήνυσε ότι η ΝΔ θα είναι παρούσα στην εξεταστική που θα συγκροτηθεί. «Θα είμαστε εκεί παρόντες. Θα κληθούν όλοι οι μάρτυρες από όλους τους χρονικούς ορίζοντες. Θα υπάρχει μία πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως την επιθυμούμε όλοι εμείς, το αποδείξαμε στη Συνταγματική αναθεώρηση και το αποδεικνύουμε και σήμερα», επεσήμανε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του χρόνου έρευνας μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η επιτροπή.

Απόφαση του πρωθυπουργού

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση για μία Εξεταστική, κι όχι σε δεύτερη, ήταν προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρότι διατυπώθηκαν σχετικές προτάσεις ο πρωθυπουργός φέρεται να ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν θα κάνουμε δεύτερη Εξεταστική. Θα ήταν ευτελισμός της διαδικασίας. Είμαστε εμείς εκείνοι που θεσμοθετήσαμε το δικαίωμα της μειοψηφίας να συγκροτεί εξεταστικές. Δεν είμαστε το ίδιο» είπε ο πρωθυπουργός.

«Α λα καρτ» στάση

Ο κ. Γεραπετρίτης επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για α λα καρτ στάση και σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας για αναζήτηση ποινικών ευθυνών όταν επανέλθει ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Εμφανίστηκε απειλητικός, ότι όταν επανέλθει θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, μακάρι αν και θα αργήσει πολύ».

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε χυδαιότητα την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις του με τον Μένιο Φουρθιώτη, αποκαλώντας τον «αγωγό χυδαιότητας». «Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με κανέναν δημοσιογράφο, καλύτερα να κοιτάξει αλλού, δεν έχω σχέσεις με κανένα δημοσιογράφο κι εγώ ο ίδιος έχω υποβάλει μήνυση για θέματα τα οποία έχει θέσει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος», είπε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα για τις αναφορές του στο εμβόλιο. «Άκουσα να μας μέμφεστε, γιατί λέγατε ότι το εμβόλιο σώζει, ενώ σήμερα είπατε ότι κι οι εμβολιασμένοι νοσούν, αλήθεια; Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει σήμερα να κινδυνολογούμε σε ότι αφορά στη χρήση του εμβολίου για τους εμβολιασμούς, το αντιλαμβανόμαστε;», διερωτήθηκε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για επιτυχίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ: «Οι ελληνικές ομάδες μας κάνουν περήφανους»

Τις προκρίσεις των ελληνικών ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ χαιρέτισε με ανάρτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας ...

Στη Χίο σήμερα ο Μητσοτάκης - Επίσκεψη με συμβολισμούς και μηνύματα προς την Τουρκία

Τρεις μέρες πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Χίο, δίνοντας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία...

Στη Χίο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης

Τη Χίο θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή. Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα πάει στο Δημαρχείο Χίου και στα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στη συνέχεια, ο Κυρι...

Φόρτωση άρθρων...