Τετάρτη
28 Ιανουαρίου 2026

Γεραπετρίτης: «Ο Τσίπρας είναι καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου πόνου»

Πολιτική

Με αιχμές απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Υπήρξε μεγάλη λοιδορία για το γεγονός ότι εν τέλει το πόρισμα αποδίδει πρόταση κατηγορίας στον κύριο Παππά μόνο για παράβαση καθήκοντος. Μα υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ακεραιότητας της διαδικασίας και της επιτροπής από το ότι πράγματι στάθμισε όλα τα αντικειμενικά δεδομένα και τελικά στο πόρισμα επέλεξε να προτείνει το ένα από τα δύο αποδιδόμενα αδικήματα; Θεωρείτε δηλαδή ότι αν ήταν προκατασκευασμένη όλη η διαδικασία και πηγαίναμε σε μία εντελώς τυπική Προανακριτική Επιτροπή θα ήταν καλύτερα;», ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας ότι αφιέρωσε το 99% του χρόνου του σε ένα «πολιτικό λόγο προεκλογικού τύπου», χωρίς να αναφερθεί στο πόρισμα της Eπιτροπής.

Για το ζήτημα της 19χρονης που έζησε τον εφιάλτη στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εξηγήσεις, ο υπουργός απάντησε: «Ο κύριος Τσίπρας είναι καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου πόνου. Ρώτησε γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα ονόματα.

Να ενημερώσω λοιπόν, ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να το πράξει όταν θα έχει προχωρήσει η έρευνα, διότι υπάρχει ένα τεκμήριο αθωότητας το οποίο στις κανονικές χώρες με κράτος δικαίου τηρείται.

Άκουσα και το εξής, ότι στερήσαμε τη δυνατότητα να έχει δικηγόρο το θύμα. Εάν διαβάσει κάποιος τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θα δει ότι οι μάρτυρες δεν δικαιούται να έχουν νομική εκπροσώπηση στην προανάκριση».

Τι υποστήριξε ο Τσίπρας

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης της Ηλιούπολης.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο δημόσιο «ευχαριστώ» σε ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που όταν έμαθε για τη φρίκη που ζούσε η 18χρονη από την Ηλιούπολη δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Απέδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στα κυκλώματα των εγκληματιών. Η κοπέλα αυτή, γνωστή ως "σερβιτόρα", είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής για την άσκηση δίωξης ή μη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

«Έκανε αυτό που έπρεπε για να σώσει ένα νέο κορίτσι, αλλά δεν μπορώ να πω τα ίδια για τη στάση της Πολιτείας», πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές για την Κυβέρνηση για τον χειρισμό της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

«Κάθε μέρα αποκαλύπτονται σκοτεινές πτυχές γύρω απ' αυτή την υπόθεση. Περιμένουμε ακόμα απαντήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από τη Νέα Δημοκρατία. Απαντήσεις δεν παίρνουμε όχι εμείς, οι πολίτες που παρακολουθούν σοκαρισμένοι την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής», ανέφερε ακόμη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Την ώρα που κυκλοφορούν καταγγελίες και για άλλες φυλακισμένες κοπέλες από το κύκλωμα αυτό, τέσσερις μέρες μετά τη σύλληψη του επίορκου αστυνομικού δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των εμπλεκομένων, όπως κάνουν οι Αρχές σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση», συμπλήρωσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

«Και το ερώτημα είναι γιατί; Η δημοσιοποίηση δεν είναι κουτσομπολιό, δεν είναι προσωπικά δεδομένα, είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η εξιχνίαση του εγκλήματος και να αναγνωριστούν και από άλλα θύματα οι δράστες, για να ξεριζωθεί αυτό το "καρκίνωμα". Μ' αυτή τη στάση στέλνετε το μήνυμα "μην μιλάτε". Καταλαβαίνετε ότι με αυτή τη στάση στέλνετε το μήνυμα ότι κάτι θέλετε να συγκαλύψετε.

Κάποιοι έκαναν, όταν επί δώδεκα ώρες απαγόρευαν στο θύμα να μιλήσει με τους δικηγόρους της και συμπεριφέρονταν στο θύμα σαν να είναι η ίδια ο εγκληματίας. Σας ρωτώ ευθέως και απαιτώ μία απάντηση τώρα. Είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της Νέα Δημοκρατία; Είναι; Έχετε τα μητρώα σας, τα αρχεία σας. Αν δεν είναι βγείτε και πείτε το καθαρά. Δώστε μία απάντηση στα ερωτήματα μου για το «κουκούλωμα». Σας εκθέτει περισσότερο η σιωπή», είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παύλος Μαρινάκης: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τις εικόνες που έρχονται από τη Ρουμανία»

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τις εικόνες που έρχονται από τη Ρουμανία. Δεν υπάρχουν λόγια», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για το τροχαίο δυστύχημα με οπαδο...

Φόρτωση άρθρων...