Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Γεραπετρίτης: Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων - Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους

Συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ζήτησε ο νέος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Γεραπετρίτης που ανέλαβε τη θέση μετά την παραίτηση του του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο απερχόμενος υπουργός από τη δική του μεριά τόνισε ότι «η πατρίδα μας βιώνει μια εθνική τραγωδία και τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στο ότι χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όπως όμως διευκρίνισε και ο πρωθυπουργός, όλα θα διερευνηθούν με τον πιο αντικειμενικό και διαφανή τρόπο».

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπ. Μεταφορών ο κ. Γεραπετρίτης είπε:

«Βιώνουμε μέρες μαύρες για τη χώρα, βιώνουμε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όλοι είμαστε συντετριμμένοι. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για το πολιτικό υπόδειγμα, την ευθιξία του να αναλάβει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη που υπάρχει όταν χάνονται ζωές με τέτοιο τρόπο.

Αναλαμβάνω με ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό με τους εξής τρεις σκοπούς:

Πρώτον, να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους φθάσαμε να θρηνήσουμε απώλεια ζωών. Η έρευνα θα είναι ενδελεχής και διαφανής. Θα συσταθεί σήμερα επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας. Τις παθολογίες και τις αδράνειες που υπήρξαν διαχρονικά, αντικειμενικά.

Δεύτερον, να διασφαλίσουμε τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών για να μην υπάρξει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά την ταχύτητα των έργων.

Τρίτον, να αναληφθούν όλες οι άμεσες ενέργειες εξασφάλισης της ασφάλειας των υποδομών των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Να σημειώσω ότι δεν αναλαμβάνω την καθημερινή διαχείριση του υπουργείου, υπάρχουν υφυπουργοί που θα συνεχίσουν τη δουλειά τους, όπως και οι γενικοί γραμματείς.

Να επισημάνω ότι η δουλειά του υπουργείου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Να σας πως εντελώς ειλικρινά ότι είναι μια βαριά ευθύνη η εντολή που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια τραγωδία. Να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους και να πω ότι αυτό το δύσκολο και στενάχωρο έργο θα φθάσει μέχρι τέλους. Θα διερευνηθούν όλα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να είναι ισχυρή η ΝΔ στις ευρωεκλογές, θα συνεχίσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Το μήνυμα πως «θα είμαστε δυνατοί και την επόμενη μέρα, θα είμαστε νικητές στις ευρωεκλογές» και πως «θα συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις ...

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: «Παραχωρήσεις στα θεμελιώδη δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε παραχώρηση. Η Ελλάδα θα παρακολουθεί αυστηρά την κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, o οποίο...

Μαρινάκης για γυναικοκτονία στο Μενίδι: Η εκτελεστική εξουσία έδωσε τη δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να μην τον αφήσει ελεύθερο

Ερωτήσεις για τη δολοφονία της 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο Παύλο...

Φόρτωση άρθρων...