Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Γρηγόρης Δημητριάδης: Καμία ανοχή σε ειδεχθή εγκλήματα όπως ο βιασμός ανηλίκων - Αυστηροποίηση των ποινών (εικόνα)

Στην αυστηροποίηση των ποινών έναντι στα ειδεχθή εγκλήματα, όπως ο βιασμός ανηλίκων, αναφέρεται ο Γρηγόρης Δημητριάδης, σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η Δικαιοσύνη έχει πλέον στα χέρια της τα απαραίτητα εργαλεία», τονίζει ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Δημητριάδης αναφέρεται στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που προβλέπουν αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη στο έγκλημα του βιασμού ανηλίκου, τη διεύρυνση του χρόνου παραγραφής του εγκλήματος και την αύξηση του ορίου της υφ΄ όρον απόλυσης για την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ακόμα, ο Γρηγόρης Δημητριάδης κάνει ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση η εξέταση των θυμάτων να γίνεται με παρουσία ψυχολόγου σε αυτοτελή γραφεία προστασίας ανήλικων θυμάτων, αλλά και στην προτεραιότητα που δίνεται στην ανάκριση και εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων.

«Η Δικαιοσύνη έχει πλέον στα χέρια της τα απαραίτητα εργαλεία: Αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα όπως είναι ο βιασμός ανηλίκου. Καμία ανοχή», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Φόρτωση άρθρων...