Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, τόνισε τα εξής: “Δεν έχει άδικο το 84% των πολιτών το οποίο θεωρεί πολιτισμική υποβάθμιση τη μη εφαρμογή των αντικαπνιστικών νόμων. Ούτε το 76%, που δηλώνει εξοργισμένο -όχι απλά ενοχλημένο, εξοργισμένο- με την κατάσταση αυτή.”
Μια φράση που αποτυπώνει ευκρινώς πως η απόφαση της Kυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας έχει στην συντριπτική πλειοψηφία την στήριξη των πολιτών.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανάμεσα στα άλλα σημείωσε: “Θα είμαστε πολύ αυστηροί στην παρακολούθηση της εφαρμογής του. Για αυτό και νομοθετήσαμε, ισχυροποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς εξαιρέσεις και «παράθυρα»”.
Μετά από 10 -και βάλε- χρόνια και 11 νομοθετήματα o Βασίλης Κικίλιας κατάφερε κάτι εξόχως σημαντικό. Ποιο είναι αυτό; Να εμπλέξει όλους τους κρίσιμους “παίκτες” στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και κυρίως την Ελληνική Αστυνομία, το αρμόδιο δηλαδή όργανο που μπορεί να ελέγχει την τήρηση του νόμου.
Και μάλλον μόνο ο νυν υπουργός υγείας με τις καλές σχέσεις που έχει με τους ένστολους θα μπορούσε να το πετύχει αυτό.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις