Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Επιθετική κίνηση κατά Ελλάδας και Κύπρου - H Ρωσία ετοιμάζει απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα

Πολιτική

Το Σάββατο η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε σε μια ιστορική απόφαση καθώς ανακοίνωσε την πλήρη άρση του εμπάργκο της πώλησης όπλων που είχε επιβληθεί εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1987.

Αυτή η απόφαση των ΗΠΑ έδωσε ένα μεγάλο «χαστούκι» στην Άγκυρα, η οποία μάλιστα εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση, καταδικάζοντας την απόφαση του Λευκού Οίκου.

Σήμερα όμως η Milliyet με δημοσίευμα της, αναφέρει ότι η Ρωσία ετοιμάζει απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα, με τον ηγέτη του ψευδοκράτους στην Κύπρο Ερσίν Τατάρ να δηλώνει ότι «αυτό είναι το πρώτο βήμα της αναγνώρισης του ΤΔΒΚ».

Μια κίνηση που αν επιβεβαιωθεί, είναι ξεκάθαρα επιθετική κατά της Ελλάδας και της Κύπρου και έρχεται (όλος τυχαίως) ... αμέσως μετά την ιστορική απόφαση των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει η Milliyet, θα ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την ΤΔΒΚ, ενώ η πρώτη πτήση ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου Ερτζάν στις 15 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή του προέδρου Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι ρωσικές εμπορικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), πιθανώς μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα, και η ρωσική κυβέρνηση έχει δώσει τη συγκατάθεσή της, για αυτό το θέμα. Γίνεται επίσης γνωστό ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ της ρωσικής και της τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα με τις πηγές, η εξέλιξη, η οποία εκλαμβάνεται ως διπλωματική νίκη για την ΤΔΒΚ και την Τουρκία, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, μαθεύτηκε ότι με την ανάπτυξη, που αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ, γίνονται προσπάθειες προετοιμασίας της πρώτης πτήσης από τη Ρωσία προς την ΤΔΒΚ για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.

«Δώρο του Πούτιν στον Ερντογάν»

Ενώ ελπίζεται ότι η εν λόγω εξέλιξη θα ανοίξει το δρόμο για την επίσημη αναγνώριση της ΤΔΒΚ στη διεθνή σκηνή, αναφέρθηκε επίσης ότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το σημείο προτίμησης των Ρώσων τουριστών μετατοπίστηκε από την Κύπρο στα Κατεχόμενα.

Η Milliyet σχολιάζει ότι, Ρωσία άλλαξε τη στρατηγική της στη διεθνή σκηνή σχετικά με την ΤΔΒΚ. Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η Ρωσία διόρισε πρόσφατα έναν μουσουλμάνο πρεσβευτή στην Κύπρο, τον Μουράτ Ζιαζίκοφ, ο οποίος είναι γνωστός για την σχέση του με τον Πούτιν.

Το εμπρηστικό δημοσίευμα καταλήγει με αναφορά στα ΜΜΕ της Κύπρου,ότι ερμήνευσαν τον διορισμό του Zyazikov ως «δώρο του Πούτιν στον Ερντογάν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε ως Πολιτεία για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με ίσα δικαιώματα στα άτομα με αναπηρία»

«Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε ως Πολιτεία για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με ίσα δικαιώματα και ποιότητα διαβίωσης στα άτομα με αναπηρία. Να απαντήσουμε στις καθημερινές αγωνίες των ...

Δένδιας: «Έντονη καταδίκη της Ελλάδας για τη βομβιστική επίθεση στο όχημα στελέχους της ιταλικής πρεσβείας»

Την πιο έντονη καταδίκη της Eλληνικής Kυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση κατά του αυτοκινήτου στελέχους της ιταλικής πρεσβείας, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας στον αναπληρωτή Πρωθυπουρ...

Φόρτωση άρθρων...