Κυριακή
19 Μαΐου 2024

H "υπερήφανη διαπραγμάτευση" καταντάει εφιάλτης

Πολιτική

Ανάρτηση με αφορμή τη νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έκανε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη νέα έκθεση του ΔΝΤ.

«Kενό 2.7 δις βλέπει το ΔNT το '18. Κάποιος να σκουντήσει την κυβέρνηση να αλλάξει πλευρό. H "υπερήφανη διαπραγμάτευση " καταντάει εφιάλτης», έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

«Η κυβέρνηση, με ένα από τα γνωστά της non paper, επαίρεται για την υπεραπόδοση σχεδόν κατά 7 φορές πάνω από την πρόβλεψη του 0,5% (στο 3,3%), των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και ισχυρίζεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2018» σημειώνει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσίοδρας επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση παραβλέπει όμως το γεγονός ότι τα πλεονάσματα αυτά προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών και τον στραγγαλισμό της οικονομίας με την αφαίρεση επιπλέον περίπου 6 δισ. από την αγορά.

«Δυστυχώς» σημειώνει ο κ. Τσίοδρας «για το 2017 ουδείς πλέον, πλην της ίδιας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προβλέπει ότι θα πιαστούν οι αναπτυξιακοί στόχοι για 2,7% που αποτελεί τη βάση υπολογισμού των μέτρων που συζητούνται.

Άρα ο φαύλος κύκλος ύφεσης-μέτρων θα διαιωνίζεται. Η ανάπτυξη -που είναι ο μόνος τρόπος για τη μείωση της ανεργίας και για την αύξηση του πλούτου- δεν είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιμένουν να στύβουν όσους έχουν απομείνει να παράγουν. Αλλά κι αυτοί πόσο θα αντέξουν να πληρώνουν;»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τη ...

Φόρτωση άρθρων...