Δευτέρα
19 Οκτωβρίου 2026

Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ στις προβοκάτσιες της «Εστίας»

Πολιτική
Με δηκτικό τρόπο απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη στο προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εστίας» του γνωστού για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκδότη Φιλιππάκη.

"Το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είναι ανάξιο ακόμα και σχολιασμού”, αναφέρει δήλωση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του κόμματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Χαράς Κεφαλίδου και Απόστολου Πάνα:

Νωρίτερα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε:

«Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Εστία που αφορά σε «μεταγραφές» στελεχών από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε άλλα κόμματα είναι ένα ρεπορτάζ “copy paste “ που εμφανίζεται ανά εικοσαήμερο σε διάφορα Μ.Μ.Ε.

Τον τελευταίο καιρό η συζήτηση αυτή έχει ενταθεί από τα Μ.Μ.Ε. και με αφορμή συνεντεύξεις στελεχών μας που με «έξυπνο» τρόπο θέτουν ζήτημα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συζήτηση που είναι απαξιωτική, αποκαρδιωτική για τον κόσμο μας και αμφισβητεί τον πυρήνα των αποφάσεών μας για την αυτόνομη πορεία μας.

Είναι στη λογική ύπαρξης δύο κομμάτων και της εύκολης κυριαρχίας και νίκης της ΝΔ και  του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον κ. Τσίπρα.

Παράλληλα τα Μ.Μ.Ε., δεν διαθέτουν λίγο χρόνο για την παρουσίαση των σοβαρών προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής, αλλά δίνουν απεριόριστο χρόνο όταν πρόκειται για συζητήσεις που αφορούν προτάσεις στελεχών μας για συνεργασία με άλλα κόμματα.

Η παράταξή μας παρά τη σοβαρή και προγραμματική αντιπολίτευση στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία – που σε ανάλογες στιγμές κανένα άλλο κόμμα δεν συμπεριφέρθηκε ανάλογα- δεν μπορεί να το καρπωθεί.

Είναι αναγκαίο το επόμενο χρονικό διάστημα να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες, να αναζητήσουμε όλους τους τρόπους μέσα από τους οποίους θα έρθει η ανάκαμψη της παράταξής μας η οποία θα πορευθεί αυτόνομη και περήφανη έχοντας παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον.

Οι πολίτες που μας ψήφισαν και μας έδωσαν το 8,1%, μας ψήφισαν για να παραμείνουμε στο ΠΑΣΟΚ και όχι να τους υποδείξουμε σε ποιο κόμμα θα πάνε. Κατανοώ ότι η «μόδα» στην πολιτική σήμερα είναι η εύκολη λύση της μεταγραφής.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Μείναμε στα δύσκολα όταν από το 44% πήγαμε στο 4,6%. Μείναμε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Δε φοβηθήκαμε, δε λυγίσαμε αναζητώντας καρέκλες και πουλώντας τις αρχές και τις αξίες μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για την ακρίβεια, αυξημένο επίδομα θέρμανσης και «φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

Στις τρέχουσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook. Το...

Γεωργιάδης κατά Λαζόπουλου για Σαμαρά: «Όπως πήγες κουβά έως τώρα, έτσι θα πας και τώρα»

Σφοδρή επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη στον Λάκη Λαζόπουλο για τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά. Οι αιχμές για την αλλαγή στάσης του ηθοποιού και το ενδεχόμενο νέου κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και την ενεργειακή πολιτική – Οι προτάσεις για τα καύσιμα

Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη για την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος. Το κόμμα επαναφέρει τις προτάσεις του για μείωση του ΕΦΚ και παρεμβάσεις στην αγ...

Φόρτωση άρθρων...