Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Η Αθήνα διεθνοποιεί την τουρκική βαρβαρότητα με τους 92 γυμνούς μετανάστες

Σε εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές για το ενδεχόμενο νέας απόπειρας της Τουρκίας, με απάνθρωπο τρόπο, να περάσει μετανάστες σε ελληνικό έδαφος. Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν ανεβάζει κλίμακα στην εργαλειοποίηση κατατρεγμένων ανθρώπων, μη διστάζοντας να εξευτελίσει ανθρώπινες ψυχές…

Κάνοντας το άσπρο μαύρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας επιχειρεί να χτίσει ένα αφήγημα ότι η Ελλάδα ευθύνεται για τις εικόνες ντροπής με τους 39 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Για κακή της τύχη ωστόσο ήταν η Frontex αυτή η οποία, μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισε τους 92 παράνομους Αφγανούς και Σύριους μετανάστες και μάλιστα σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) Πωλίνα Μπάκουλα, οι αξιωματικοί τους τους εντόπισαν όχι μόνο σχεδόν γυμνούς αλλά κάποιοι από αυτούς έφεραν και ορατά τραύματα.

Σύμφωνα δε, με τις μαρτυρίες των ιδίων των μεταναστών, οδηγήθηκαν στα σύνορα με οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Διεθνοποίηση της βαρβαρότητας με… ντοκουμέντα

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε και διεθνοποιεί την νέα αυτή βαρβαρότητα της Τουρκίας κατά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μεταβαίνει στη Βιέννη όπου και θα ενημερώσει τον Ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Gerhard Karner.

Με ντοκουμέντα, βίντεο και φωτογραφίες, εξέθεσε ήδη την Άγκυρα και στον Ο.Η.Ε. και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ την Δευτέρα θα ενημερώσει και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Τσάμπα Κόροσι, στη Νέα Υόρκη.

Μήνυμα στον Ερντογάν

«Η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό και οφείλει η ηγεσία της Τουρκίας, αντί να κατηγορεί άλλους για τα όσα αδιανόητα συμβαίνουν μέσα στην επικράτειά της, να διερευνήσει το περιστατικό, να τιμωρήσει τους άμεσα εμπλεκόμενους και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από την Κοινή Δήλωσή της με την Ε.Ε..» διεμήνυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για όλη τη βεντάλια των προκλήσεων της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για ξυλοδαρμό στη Βουλή: Είμαστε απέναντι στη βία και στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντίνου Φλώρου και Βασίλη Γραμμένου εξέδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, στο οποίο κάνει λόγο για «φαινόμενα εκχυδαϊσμο...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες»: Κάποιοι προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στο κόμμα των «Σπαρτιατών» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μετά και τη δήλωση του Βασίλη Στίγκα ότι ο...

Φόρτωση άρθρων...