Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Η Αθήνα ενημερώνει Ε.Ε., ΗΠΑ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Πολιτική

Δυναμικά απαντάει η Ελλάδα στις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα στείλει επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε άμεσα τους Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο.

Στις επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον Τσέχο ομόλογό του, Jan Lipavský, για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «καθόλου επιβοηθητικές» τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις. 

Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες κλιμακώνει τη ρητορική της, με μπαράζ  δηλώσεων, τόσο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και από αξιωματούχους της κυβέρνησής του.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Φόρτωση άρθρων...